Seks dræbt af lavine i de franske alper

Omkring 30 mennesker omkommer årligt ved lavineulykker i Frankrig. I denne sæson er 11 omkommet indtil nu

Redningshold fandt søndag ligene af seks franske skiløbere, der blev ramt af en lavine i bjergmassivet Queyras i de franske alper.

De seks erfarne skiløbere i alderen 50 til 70 år tog lørdag ud på en længere tur i bjergmassivet mellem Italien og Frankrig, hvor en lavine blev udløst, oplyser myndighederne i regionen Hautes-Alpes.

Et redningshold på 18 medlemmer støttet af en helikopter og sporhunde fandt tre af ligene tidligt søndag i en lille dal i 2500 meters højde, inden dårligt vejr tvang myndighederne til at indstille eftersøgningen.

- De øvrige omkomne blev fundet senere søndag. De blev også fundet, der hvor lavinen ramte, siger kaptajn Sarah Chelpi fra det franske bjergpoliti.

Omkring 30 mennesker omkommer årligt ved lavineulykker i Frankrig, der tiltrækker skiløbere fra mange af verdens lande.

Ifølge Sammenslutningen for Udforskning af Sne og Laviner er 11 omkommet i denne sæson indtil nu.

To skiløbere på 51 og 60 år blev torsdag fundet døde, efter at de var blevet ramt af en lavine i bjergmassivet Ecrins i Alperne.

Fredag omkom en 46-årig kvinde ved en lavineulykke i Savoie-regionen i Alperne tæt på grænsen til Italien, mens en britisk skiløber styrtede i døden efter at have mistet en ski på vej ned fra Mont Blanc.