Seks fængslet i omfattende sag om røverier mod pirattaxa-kunder

Mistænkt i omfattende sag, hvor forskellige ofre er blevet frarøvet penge og værdier

Seks mænd blev i går fængslet ved et grundlovsforhør ved Københavns Dommervagt.

De seks, der har irakisk baggrund, blev fængslet ved grundlovsforhøret, der blev holdt for lukkede døre.

Men, i forbindelse med sagen udsendte politiet en pressemeddelelse, der beskriver, hvordan Københavns Politi natten til fredag slog til mod mod en gruppering fra Århus-området, som mistænkes for igennem flere måneder at have begået organiserede røverier og tyverier under foregivende af pirattaxavirksomhed i nattelivet, blandt andet i København.

'Kontakten til ofrene er typisk blevet skabt i byens natteliv på gaderne ud for restaurationer. Med umiddelbart meget attraktive tilbud om billig transport hjem fra byen, har gerningsmændene fået ofrene ind i deres biler og undervejs udsat de forurettede for tyveri eller røveri

Ifølge politiets efterforskning har gerningsmænd i mindst syv tilfælde stjålet eller franarret ofrene deres kreditkort og samtidig fået dem til at taste deres koder ind på et display i bilen,' skriver politiet i pressemeddelelsen.

'I mindst fire tilfælde har det udviklet sig til decideret røveri, hvor gerningsmændene under trusler med kniv har frataget ofrene deres kreditkort og afkrævet dem koden, for derefter at bruge kortene i hæveautomater og kiosker.

Anholdelserne af de seks skete efter længerevarende efterforskning. Torsdag aften viste efterforskningen, at gruppen var på vej til København. Observation mod de seks viste, at de kørte rundt i to biler med tre mistænkte i hver bil og samlede potentielle ofre op. De blev omkring kl. 03 anholdt, mens de havde potentielle ofre i bilerne.

I den ene bil havde de anholdte allerede franarret offeret sit dankort, før politiet foretog anholdelserne. I den anden bil var kunden ikke blevet udsat for nogen berigelsesforbrydelse endnu,' lyder det endvidere.

Københavns Politi indleder nu samarbejde med landets øvrige politikredse, idet der er klare indikationer af, at gerningsmændene også har opereret i andre byer.

- Vi vil på det kraftigste fraråde enhver at benytte pirattaxaer. Det er langt fra første gang politiet oplever, at kunder i pirattaxaer udsættes for forskellige forbrydelser. Derfor har denne slags pirattaxa-kørsel i høj grad Københavns Politis fokus, siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen.

Politiets efterforskning tyder også på, at flere kan være blevet udsat for tyveri eller røveri af gruppen. Derfor opfordrer Københavns Politi andre mulige forurettede i sagen om at kontakte politiet på 33141448.