Seks politifolk får sparket efter turistdrab i Tunis

Sikkerheden var mangelfuld, siger premierminister, som har besluttet at afskedige politichefen i hovedstaden.

Tunesiens premierminister, Habib Essid, har fyret seks politichefer efter det blodige angreb i sidste uge på et populært museum, hvor flere end 20 mennesker blev dræbt.

- Han besøgte området i aftes, og han konstaterede adskillige mangler. Så han har besluttet at fyre et antal betjente, blandt dem politichefen i Tunis og politichefen for Bardo, siger premierministerens talsmand, Mofdi Mssedi.

Ved angrebet onsdag i sidste uge blev mindst 21 mennesker dræbt, langt de fleste turister.

To bevæbnede mænd, der uden varsel åbnede ild på Bardo-museet ved det værste angreb i landet i mere end et årti, dræbte turister fra blandt andet Spanien, Polen, Storbritannien, Belgien, Frankrig, Japan og Colombia.

De to blev skudt og dræbt, da politiet stormede museet.

En tredje gerningsmand, der deltog i det blodige angreb i Tunis, er fortsat på fri fod.

- Der var helt bestemt tre. De er blevet identificeret og filmet på overvågningsvideoer, sagde Essebsi forleden i et tv-interview i Bardomuseet med Europe 1 radio, iTele og avisen Le Monde.

- De to blev henrettet, og en er på flugt et eller andet sted. Men uanset hvad, så kommer han ikke langt, sagde Essebsi og erkendte, at der var store huller i sikringen af museet, der er nabo til parlamentet i Tunis.

Mindst 20 personer er blevet tilbageholdt i forbindelse med angrebet, oplyser det tunesiske indenrigsministerium.

Ministeriet har offentliggjort en video, der viser, at to gerningsmænd kortvarigt møder en tredje person inde i museet, inden de bevæger sig i hver deres retning.

De to gerningsmænd, der blev dræbt under skudveksling med politiet, er identificeret som tunesere.