Seksdobbelt Uber-morder samlede kunder op mellem drab

Amerikansk tv-station afslører nye gruopvækkende detaljer om Jason Brian Dalton, der lørdag aften dræbte seks tilfældige personer i Kalamazoo, Michigan

Jason Dalton er mistænkt for at stå bag skyderierne i Michigan. (Foto: AP).
Jason Dalton er mistænkt for at stå bag skyderierne i Michigan. (Foto: AP).

Det er politiets teori, at den 45-årige Uber-taxachauffør Jason Brian Dalton lørdag aften på må og få dræbte tilfældige borgere i byen Kalamazoo i den amerikanske delstat Michigan.

Han er mistænkt for seksdobbelt drab og for yderligere at have såret to andre personer heriblandt en 14-årig pige, der længe svævede mellem liv og død.

Den amerikanske tv-station CNN kan nu afsløre nye detaljer om de syv timer, hvor den 45-årige far kørte rundt og spredte skræk og rædsel i byen.

Seks dræbte i skyderi: Mistænkt var Uber-chauffør

For ifølge en kilde tæt på efterforskningen havde Jason Brian Dalton kunder mellem drabene. Kilden ønsker at være anonym, da han ikke er autoriseret til at udtale sig om efterforskningen.

CNN's lokale samarbejdsmedie Wwmt har talt med en af de passagerer, der kørte i Daltons Uber-taxa lørdag aften.

- Vi kørte indtil vi var cirka halvanden kilometer fra mit hus, og så fik han et telefonopkald. Efter opkaldet begyndte han at køre helt vildt. Vi kørte gennem midterrabatten, og han overtrådte alle fartgrænser. Så stoppede han pludselig, og jeg hoppede ud og løb væk, siger Matt Mellen til det lokale medie, der efterfølgende ringede til politiet.

Seks personer dræbt
Skyderierne begyndte omkring klokken 18 lokal tid lørdag ved en etagejendom i Kalamazoo, hvor en kvinde blev såret af flere skud.

Skød tilfældige på gaden: Tre børn blandt de dræbte

Menneskejagt i USA: Gerningsmand skyder tilfældige

Menneskejagt i USA: Gerningsmand skyder tilfældige Fire timer senere blev en far og hans 18-årige søn dræbt ved en bilforhandler. Et kvarter senere blev fire personer dræbt og en 14-årig alvorligt såret, da gerningsmanden skød folk, som sad i deres biler ved en parkeringsplads.

Jason Brian Martin blev anholdt tyve minutter i et natten til søndag cirka omkring syv timer efter, at skyderierne begyndte.

Der er angiveligt tale om tilfældige ofre, og politiet har endnu ikke klarlagt noget motiv, skriver CNN.

Den 45-årige er ikke tidligere straffet og har ikke tidligere lidt af en psykisk sygdom