Selvkørende Google-bil fejlberegner og rammer bus

Uheldet kan være det første tilfælde, hvor en af Googles selvkørende biler rammer et andet køretøj

En af Googles selvkørende biler er kørt ind i en kommunal bus i et mindre uheld i Mountain View i Californien.

Uheldet fandt sted 14. februar, da den selvkørende Lexus RX450h forsøgte at køre uden om nogle sandsække på vejen. Det fremgår af en rapport, som Google har indgivet til kontrolmyndighederne i Californien.

Den selvkørende bil "troede, at bussen ville sænke hastigheden eller give Google-bilen plads til at fortsætte", forklarer internetgiganten i rapporten.

Men få sekunder senere, da Google-bilen var tilbage på midten af vejbanen, ramte den siden af bussen og forårsagede skader på den venstre forskærm.

Ifølge Google kørte bilen kun omkring tre kilometer i timen, da uheldet skete, og ingen personer kom noget til.

Bussen kørte godt 20 kilometer i timen.

Uheldet er angiveligt det første tilfælde, hvor det er den selvkørende bil, der er skyld i sammenstødet.

Mandag erkender Google da også, at selskabet "bærer en del af ansvaret" for uheldet.

- Vi bærer uden tvivl en del af ansvaret, for hvis vores bil ikke havde flyttet sig, ville der ikke været sket en kollision, oplyser Google i en udtalelse.

Samtidig påpeger internetgiganten, at den efterfølgende har opdateret sin software i bilen for at undgå lignende uheld i fremtiden.

- Fremover vil vores biler have en bedre forståelse af, at busser (og andre store køretøjer) er mindre tilbøjelige til vige for os end andre typer af køretøjer, og vi håber at håndtere situationer som denne bedre i fremtiden, skriver Google videre.

Google oplyste i november, at deres selvkørende biler i løbet af de seks år, projektet har været i gang, har været involveret i 17 mindre uheld.

- Ikke én eneste gang har det været den selvkørende bil, som har været årsag til uheldet, lød det den gang fra Google.