Selvmordsbombe på populært turistmål

Det populære turistmål Luxor i Egypten er onsdag blevet ramt af selvmordsbombe. Udenrigsministeriets Borgerservice undersøger om danskere er dernede. ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER

Amatøroptagelser fra Karnak-templet, hvor selvmordsbomben blev udløst. (Video: AP)

Den historiske by Luxor i Egypten blev onsdag klokken 10 ramt af et terrorangreb, idet en selvmordsbomber har detoneret en bombe, som har taget livet af ham selv.

Det er endnu uklart, om der er civile ofre. Men en kilde fra de lokale sikkerhedsstyrker fortæller via et statsligt nyhedsbureau, at ingen turister er kommet til skade i angrebet. Fire egyptere er såret.

Selvmordsbomben blev detoneret uden for det verdensberømte Karnak-tempel, som også er et yndet turistmål for danskere, der i tusindtal hvert år fragtes til Luxor for at se templet, Tutankhamuns grav og Kongernes Dal, som ligger i nærheden.

Politiet fattede tilsyneladende mistanke til, at noget var under opsejling, inden selvmordsbomberen kom ind i templet.

Udenrigsministeriets borgerservice er i færd med at undersøge, om danske turister eventuelt måtte være i området.

- Vi er ved at kontakte ambassaden, siger pressevagten til Ekstra Bladet.

Karnak-templet er opført cirka 1600 år før Kristi fødsel. (Foto: Hassan Ammar)
Karnak-templet er opført cirka 1600 år før Kristi fødsel. (Foto: Hassan Ammar)
 

Atlantisgæst er uskadt
Atlantis Rejser er blandt de rejseselskaber, der har rejser og direkte flyforbindelse til byen.

- Vi har kun en enkelt gæst i Luxor på et hotel. Vi har lige haft kontakt til ham. Han har det fint og roligt, siger kommunikationschef Pernille Ammitzbøll fra Atlantis Rejser.

- De er ikke nået at komme ind i selve templet. Bomben er ifølge vores oplysninger blevet aktiveret uden for Karnak-templet, fortsætter hun.

Andre rejseselskaber rejser til Hurghada, hvorfra man på fire-fem timer kan nå Luxor i bus - typisk på guidede ture. Herunder Apollo Rejser.

- Ifølge vores destinationschef har vi styr på alle vore gæster. Vi har ikke nogen i Luxor, og der er ingen udflugter dertil i dag. Jeg kan selvfølgelig ikke 100 procent afvise, at nogen måtte være taget dertil på egen hånd fra Hurghada, men det er temmelig usandsynligt, siger Glenn Bisgaard, pressechef hos Apollo Rejser.

Også Spies afviser at have gæster i Luxor.

- Vores gæster bor fortrinsvis omkring Makadi Bay ved Hurghada, siger Torben Andersen, kommunikationschef hos Spies.

Selvmordsbomberen var tilsyneladende i ledtog med to andre, som ikke nåede at detonere deres bomber, inden det stedlige politi skød dem ned.

Ifølge Pernille Ammitzbøll er det ikke i øjeblikket sæson for danske turister at rejse til Egypten. Og specielt ikke Luxor, som ligger langt mod syd og inde i landet.

- Der er simpelthen for varmt på denne tid af året. Så det er lavsæson hos os. Heldigvis, siger kommunikationschefen.

Opdateres...