Selvmordsbomber fra Bruxelles arbejdede i EU-Parlamentet

Najim Laachraoui, der var en del af Islamisk Stat, arbejdede i parlamentsbygningen i en måneds tid

Najib var en af gerningsmændene bag terrorangrebet i Bruxelles. (FOTO: AP)
Najib var en af gerningsmændene bag terrorangrebet i Bruxelles. (FOTO: AP)

En af gerningsmændene bag terrorangrebene i Bruxelles i sidste måned har tidligere været ansat som rengøringsassistent i Europaparlamentet i Bruxelles.

Det siger en talsperson fra EU ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Najim Laachraoui, der var en del af den militante gruppe Islamisk Stat, arbejdede i parlamentsbygningen i en måneds tid.

- En af gerningsmændene ved terrorangrebet i Bruxelles arbejdede i en periode på en måned i 2009 og 2010 for et rengøringsfirma, der var hyret af Europaparlamentet, lyder det fra talsmand Jaume Duch Guillot.

Belgiske medier har tidligere skrevet, at manden med hatten er Faycal Cheffou, som i dag er blevet løsladt, men politiet har fået sine mistanker om det afkræftet. Foto: Politiet Terror Her er de mistænkte efter Bruxelles-angreb

Han tilføjer desuden, at Najim Laachraoui ikke havde en kriminel baggrund, da han arbejdede i parlamentet.

Najim Laachraoui var den ene af to personer, der sprængte sig selv i luften i Bruxelles hovedlufthavn.

Han var også mistænkt for at have produceret selvmordsveste i forbindelse med de blodige angreb i Paris i november sidste år.

I denne lejlighed er der blevet fundet en plan over den belgiske premierminister Charles Michels bopæl og kontor. (Foto: Jakob Jørgensen) Terror Bombemænd havde billeder af belgisk premierministers bopæl