Serie-spritbilist snuppet for - måske - 39. gang

En 58-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger for spritkørsel og trusler

En vestjysk mand er blevet bedt om at puste i alkometeret utroligt mange gange. Søndag blev han taget med for høj promille for - måske - 39. gang. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
En vestjysk mand er blevet bedt om at puste i alkometeret utroligt mange gange. Søndag blev han taget med for høj promille for - måske - 39. gang. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
Følg Krimi

Da Midt- og Vestjyllands Politi søndag snuppede en spritbilist i Herning, var det ikke bare en hvilken som helst spritbilist.

Den påvirkede fører af bilen, en 58-årig mand fra Bøvlingebjerg ved Vestkysten, er nemlig et særdeles velkendt ansigt i politikredsen.

For dette var den 34. gang, han blev taget i at bevæge sig ud på vejene med alkohol i blodet, skriver Herning Folkeblad i dag.

Dumt: Opsøgte selv lokalbetjent - blev anholdt med høj promille  

Uafgjorte sager

Det viser sig dog, da Ekstra Bladet tager kontakt til Midt- og Vestjyllands Politi, at det tal måske endda er en underdrivelse.

- Jeg tror faktisk ikke, at 34 kan gøre det. Det har jeg knap styr på. Såvidt jeg har forstået, foreligger der 33 tidligere domme for spritbilisme, og så mener jeg, at der ligger fire-fem stykker mere - inklusive den fra i forgårs - som ikke er afgjort, fortæller Henning Præstegaard, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Herning til Ekstra Bladet.

Dermed kan tallet faktisk være helt oppe på utrolige 39.

Manden, der allerede er blevet frakendt førerretten, blev denne gang snuppet ved Birk i Herning, hvor han påkørte en anden bil for derefter at tage benene på nakken.

- Der var ingen personskade i forbindelse med påkørslen, men der opstår noget fnidder mellem de to bilister, fordi han ikke vil give sig til kende med de fornødne oplysninger, hvorfor vi bliver tilkaldt, fortæller Henning Præstegaard.

Politipatruljen får fanget den berusede mand, der senere viser sig at kunne præstere en promille på 2,15. Derudover har han tre gram skunk på sig.

Under anholdelsen overfalder han betjentene verbalt og truer samtidig den bilist, han var kørt ind i.

Mor kørte i brandert med tre børn i bilen  

Kendt for trusler

Truslerne og de gentagne tilfælde af spritkørsel bevirker, at Retten i Herning mandag beslutter, at han skal varetægtsfængsles i fire uger frem til 26. oktober.

- Da han er meget kendt for spirituskørsel og også trusler i forvejen, så var det vores opfattelse, at grundlaget for en varetægtsfængsling var tilstede. Det mente Retten i Herning også, siger Henning Præstegaard, der samtidig kan oplyse, at den 58-årige tidligere i år er blevet dømt for trusler.

Serie-spritbilisten og hans forsvarer Jens Møller har dog valgt at kære rettens afgørelse.

- Der er ikke kommet en afgørelse på kæringen i dag, som der ellers almindeligt ville være, for Landsretten har bedt Statsadvokaten om yderligere oplysninger i sagen, fortæller forsvarsadvokat Jens Møller, der håber på at kunne få sin klient løsladt.

Et samvittighedsspørgsmål

Med op mod 39 sager for spritkørsel bag sig - og måske flere tilfælde, hvor han ikke er blevet snuppet - er det svært at tro, at den 58-årige har tænkt sig at indstille sin farefulde bilfærd.

Ud over anholdelser, bøderegn og domme er det da også begrænset, hvad lovens lange arm ellers har af beføjelser, indrømmer Henning Præstegaard. 

- Vi kan jo beslaglægge det køretøj, han benytter, men det skal være hans eget, eller også skal ejeren af køretøjet være bekendt med forholdet. Ellers kan man kun appellere til hans 'bedre jeg', for vi sætter jo ikke observation og bevogtning på, så han ikke kører spirituskørsel. Men det er alt andet lige et samvittighedsspørgsmål, siger politikommissæren.

 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+