Serverede peanuts til allergiker: Restaurant-ejer dømt for drab

38-årige Paul Wilson kunne ikke tåle peanuts, og de endte desværre med at blive hans død

Paul Wilson, der står i midten af billedet med sine forældre, bad meget præcist om ikke at få peanuts i karry-retten. Nu er han død (Foto: North-Yorkshire Police)
Paul Wilson, der står i midten af billedet med sine forældre, bad meget præcist om ikke at få peanuts i karry-retten. Nu er han død (Foto: North-Yorkshire Police)

I januar 2014 bestilte 38-årige Paul Wilson en karry-ret hos restauranten Indian Garden i Easingwold i England. Han bad specifikt om ikke at få peanuts eller rester af jordnødden i sin ret, fordi han havde en meget kraftig allergi imod nødden.

Det skriver North Yorkshire Politi i en pressemeddelelse.

Alligevel endte karry-retten med at tage livet af briten, fordi restaurantejeren havde benyttet et billigere nødde-produkt i retten, end han burde.

Derfor er ejeren, Mohammed Zaman, nu ved en domstol blevet idømt seks års fængsel for manddrab.

'Ingen nødder'
Paul Wilson og hans forældre har hele hans liv været meget forsigtige i forhold til, at han på ingen måde skulle indtage peanuts. Selv hvis han delte drikkeglas med en peanutspisende person, ville han få en allergisk reaktion.

Derfor følte han sig også sikker på, at han godt kunne spise karry-retten. Restauranten havde endda markeret retten med en seddel, hvorpå der stod, at der ikke var jordnødder i.

- Restaurentejeren var uansvarlig i forhold til risikoen og puttede profit over sikkerhed, sagde anklageren i retten.

Da Paul Wilson kunne mærke den allergiske reaktion komme snigende, forsøgte han at fremprovokere opkast, men det var for sent.

Ikke første gang
Paul Wilson omkom bare tre uger efter, at en anden mand havde fået en stærk allergisk reaktion, efter at have spist en ret fra restauranten. Han havde også bestilt maden uden peanuts, men de kom i alligevel.

Manden overlevede gudskelov, men Mohammed Zaman tog ikke ved lære, og det var med til at vende juryen imod ham, skriver BBC.

Derudover benyttede han ulovlig arbejdskraft i sin virksomhed.

Paul Wilsons forældre fik en meddelelse læst op i retten:

- At jeg ikke skal dele resten af mit liv med Paul gør, at jeg føler mig stærkt bestjålet, stod der i beskeden.