Sex-dømt politiker for syg til retsmøde

Tidligere lokalpolitiker og arrangør af adskillige sex-orgier, Per Zeidler, sygemeldte sig kort før retsmøde i ny sag, hvor han igen anklages for rufferi

Følg Krimi

Alle - undtaget den tiltalte Per Zeidler - var mandag morgen mødt i Retten i Aalborg til det, der var berammet som det første af i alt tre retsmøder, hvor den tidligere lokalpolitiker i Syddjurs Kommune for anden gang inden for lidt over halvandet år tiltales for rufferi.

Men den 57-årige eks-politiker, der så sent som i maj 2019 blev idømt seks måneders betinget fængsel for at have arrangeret 73 gangbangs med en fortjeneste på mindst 200.000 kroner, var ikke på sin plads, da retsmødet skulle begynde.

doc7bv7v3em3lspwqxid33

- Min klient har ringet her til morgen og informeret mig om, at han desværre er så syg, at han ikke kan være til stede i dag, forklarede forsvarsadvokat Henrik Garlik.

Per Zeidler blev landskendt, da han i opløbet til kommunalvalget i efteråret 2017 blev afsløret i at stå bag en lang række sex-orgier, hvor prostituerede kvinder mod betaling havde sex med snesevis af mænd på forskellige adresser i Jylland, herunder et forsamlingshus, som Zeidler lejede til udskejelserne.

Artiklen fortsætter under videoen

Fortsatte kun en uge efter dom
Den betingede dom fra maj 2019 - med to års prøvetid - satte dog tilsyneladende ikke en stopper for den tidligere kommunalpolitikers sex-arrangementer. Kun otte dage efter at have modtaget dommen, var Zeidler ifølge politiets nye anklageskrift igen manden bag et gangbang. I perioden fra 24. maj til 30. august 2019 stod Per Zeidler ifølge politiet bag yderligere mindst seks arrangementer, hvor én eller flere kvinder havde sex med mænd, der hver især betalte for ydelserne efter en fordelingsnøgle, så kvinderne modtog 80 procent og Zeidler 20 procent af indtægterne.

doc77qdcqigxzd1598kofxh

Selvom Per Zeidler i den nye sag 'kun' har scoret, hvad der svarer til knap 18.000 kroner for at planlægge og indramme sex-orgierne på to forskellige adresser i Nordjylland, så vil anklager Kim Kristensen, Nordjyllands Politi, kræve den midaldrende mand idømt ubetinget fængsel, fordi det anses som en skærpende omstændighed, at Per Zeidler trods sin første dom fortsatte med at bryde loven.

Artiklen fortsætter under videoen

Skrantende helbred
Ifølge den tidligere lokalpolitikers forsvarer, advokat Henrik Garlik, nægter Per Zeidler sig skyldig, hvis han når at blive frisk til at møde i Retten i Aalborg onsdag klokken ni. Kan han ikke det, kræver retten, at han senest tirsdag klokken 13 har skaffet en lægeerklæring, der forklarer hans fravær. Sker det ikke, vil anklagemyndigheden anholde Per Zeidler med henblik på at gennemføre de tre berammede retsmøder.

- Min klient var syg med covid-19 og indlagt på hospitalet i foråret. Hans helbred lider under, at han døjer med nedsat lungekapacitet og leddegigt, siger Henrik Garlik til Ekstra Bladet.

Hvis Per Zeidler kendes skyldig for rufferi, er der en strafferamme på op til fire års fængsel.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kort om Zeidler

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kræver Per Zeidler fængslet

Så meget tjener ekspolitiker på gangbangs

Efterforskes af politiet: Sådan foregår et gangbang hos ekspolitiker

Skal på anklagebænken om to måneder

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind