Sex-overfald på løber: Mobiltelefon førte politiet til mistænkt

Analyse af teleoplysninger førte til lyn-anholdelse efter fundet af bevidstløs kvindelig motionsløber

Politiet ved stedet, hvor kvinden blev fundet mange timer efter, at hun var taget ud for at løbe en morgentur. (Video: Mogens Flindt)
Følg Krimi

Kender du til sagen, tip os på 1224@eb.dk/sms til 1224 (Koster alm sms-takst)

Den kvindelige motionsløber, der blev offer for et brutalt sex-overfald på Østerbro i København, ligger fortsat på Rigshospitalet.

Kvinden holdes stærkt medicineret og skal have ro.

Det betyder, at politiet endnu ikke har afhørt kvinden, der blev fundet ilde tilredt, bevidstløs og med ganske lav puls i et buskads nær B93's boldbaner på Østerbro tirsdag eftermiddag.

- Hun skal have ro, og de lægelige hensyn har højere prioritet end efterforskningen, men vi er i løbende kontakt med lægerne på Rigshospitalet, og når det bliver muligt at tale med hende ganske kort indledningsvist, så gør vi det, siger efterforskningsleder i Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Hans-Erik Raben til Ekstra Bladet.

Kvinden blev, i følge sigtelsen mod den anholdte og fængslede 29-årige mand, forsøgt kvalt med en snor og udsat for massiv stump vold. Sigtelsen mod den anholdte lyder på drabsforsøg og voldtægt.

Og det var benhårdt arbejde og nøje analyser af tele-oplysninger, der førte til anholdelsen af manden, røber efterforskningslederen overfor Ekstra Bladet.

Da kvinden blev fundet tirsdag eftermiddag liggende skjult i buskadset, blev politiets afdeling for personfarlig kriminalitet i København omgående sat ind sammen med beredskabet og kriminalteknikere.

Mange bolde i luften
En umiddelbar vurdering af offerets skader gjorde det klart, at der var tale om en uhyggelig sag med en gerningsmand, der havde udvist ualmindelig brutal adfærd.

- Der blev sat mange bolde i luften fra alle sider. Hundeførere, beredskab, kriminalteknikere var i gang. Der blev fældet hele buskadser og fjernet brombærkrat i søgen efter spor. Vi indhentede overvågning fra kameraer mange steder i området, og der var en hel del, og vi forsøgte at spore os ind på kvindens mobiltelefon, som ikke var ved gerningsstedet, fortæller Hans Erik Raben.

Politiet havde en teori om, at den ukendte gerningsmand havde taget nogle ting fra kvinden, blandt andet mobilen.

Benovet over kollega
En politimand med speciale i tele-oplysninger ledte efterforskerne på rette vej.

- Jeg er meget benovet over den dygtige kollegas kunnen, siger Raben.

Kollegaen fik analyseret oplysninger i forhold til de forskellige telemaster i området og fik guidet folk mere vest på i forhold til der, hvor de oprindeligt søgte efter telefonen.

Og ganske rigtigt, klokken 23 tirsdag aften - otte timer efter at den bevidstløse kvinde var blevet fundet - fandt politiet mobiltelefonen og andre ting fra kvinden, og det var afgørende.

Sigtelse: Ville kvæle kvindelig løber med snor

Flugtrute indkredset
- Det gjorde, at vi nu havde en idé om gerningsmandens flugtrute, og i første omgang kunne koncentrere os om video fra nogle overvågningskameraer i det område. Der blev gjort en kæmpe indsats den aften og nat af alle, siger Raben.

Et overvågningskamera i området havde filmet den nu anholdte og noget ved mandens adfærd, samt tidspunkt gjorde at politiet interesserede sig for ham.

Billederne blev blandt andet rundkastet til politipatruljer, og det lykkedes at finde frem til manden i løbet af natten, og han blev anholdt. Politiet vil ikke røbe hvor i hovedstaden, de fandt ham.

Men efterforskningen fortsætter. Den anholdte, som har adresse i Grønland, men i øjeblikket opholder sig i Danmark, nægter sig skyldig. Han ville under gårsdagens grundlovsforhør ikke udtale sig, men dommerne vurderede mistanke-grundlaget godt nok til at fængslet ham i foreløbig 27 dage.

Sporene i sagen - blandt andet biologiske spor - bliver nu endevendt. 

Groft sex-overfald: Her lå kvindelig løber bevidstløs i ti timer

 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind