Annonce:
Annonce:

Sex-sigtet præst ønsker en hurtig dom

Præsten er sur over, at han skal mentalundersøges, fordi så trækker hans sag ud

Præsten Dan Peschack har tilstået sex med en 13-årig pige, men benægter overgreb på en 12-årig dreng. Privatfoto
Præsten Dan Peschack har tilstået sex med en 13-årig pige, men benægter overgreb på en 12-årig dreng. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

Præsten ved Tømmerup Kirke, Dan Peschack, 46, der sidder varetægtsfængslet for sex-misbrug af to mindreårige børn, ønsker at få en dom hurtigst muligt, så han kan begynde at afsone sin straf.

Han har tilstået samleje og andet seksuelt forhold med en 13-årig pige, men han benægter samtidigt, at han har sexmisbrugt en 12-årig dreng.

Præsten har protesteret mod, at han skal mentalundersøges, fordi det vil forlænge sagens behandling betragteligt, og han ønsker den bare overstået.

Samtidigt mener præsten, at han ikke har nogen som helst symptomer på, at han har mentale problemer, så en mentalundersøgelse er i virkeligheden overflødig.

Men retten i Holbæk har ved en kendelse besluttet, at præsten nu skal underkastes en mentalundersøgelse, fordi det har en væsentlig betydning for sagens afgørelse.

Annonce:

Kendelsen faldt, da varetægtsfængslingen af præsten blev forlænget til den 18. oktober.

Efterforsker to nye anmeldelser
Samtidigt besluttede retten i Holbæk, at det tillades myndighederne at indhente oplysninger om præstens personlige forhold hos hans pårørende eller andre privatpersoner.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra præstens forsvarer advokat Thomas Leif Philip.

Forældre i chok: Præsten misbrugte vores 13-årige datter

Efterforskningsleder Ove Pedersen oplyser til Ekstra Bladet, at der endnu ikke er kommet flere anmeldelser til politiet mod præsten end de to, der indløb den 22. september, og som nu er under efterforskning.

- Foreløbig er der ikke tale om flere forurettede end de to børn, der er nævnt i sigtelserne, siger Ove Pedersen.

Misbruget af drengen og pigen skete, ifølge sigtelsen, her i præsteboligen på Tømmerupvej i Kalundborg. Foto: Jonas Olufsson.
Misbruget af drengen og pigen skete, ifølge sigtelsen, her i præsteboligen på Tømmerupvej i Kalundborg. Foto: Jonas Olufsson.

Dan Peschack blev varetægtsfængslet bag lukkede døre den 23. juni og med navneforbud.

Annonce:

Han blev sigtet for et forhold af sexmisbrug af en 12-årige dreng i præsteboligen på Tømmerupvej 48, hvor drengen blev udsat for forskellige former for seksuelle overgreb under anvendelse af isterninger, flødeskum og Nutella. Det skete under sexlege og 'bøssespil'.

Nye mistanker mod sex-sigtet præst

Under efterforskningen stødte politiet på billeder med seksuelt indhold af en 13-årig pige, der var fotograferet i præstens soveværelse i præsteboligen, og den 1. september ophævede retten navneforbuddet, så politiet kunne efterforske åbent og eftersøge eventuelle andre ofre.

Fængslingsgrundlag udvidet
Da præsten blev fremstillet ved retten i Holbæk den 20. september blev grundlaget for varetægtsfængslingen kraftigt udvidet. Han tilstod to nye sigtelser om 'gentagne' samlejer med den 13-årige pige, og at han 'adskillige' gange havde udsat hende for andre seksuelle forhold.

Samlejerne fandt sted, ifølge sigtelsen, i perioden fra december sidste år og til juni i år, altså kort før han blev anholdt.

Annonce:

Men samtidigt rejste politiet en ny sigtelse i forhold til misbruget af den 12-årige dreng, fremgår det af en udskrift af retsbogen.

Dan Peschack blev sigtet for, at han fra 1. juni 2015 til 23. maj 2016 'gentagne' gange at have haft analt samleje med drengen og at have haft andet seksuelt forhold til drengen.

Den sigtelse afviser præsten fuldstændigt.

Men den 12-årige dreng har under en video-afhøring forklaret politiet om de seksuelle overgreb og om hvorfor, han ikke fra starten fortalte, at der også havde været tale om samlejer med præsten.

Retten i Holbæk har foreløbigt varetægtsfængslet præsten af hensyn til politiets fortsatte efterforskning, hvor en del vidner skal afhøres.

Retten har endnu ikke varetægtsfængslet præsten af hensyn til retshåndhævelsen eller fordi der er særligt bestyrket mistanke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: