Sex-uhyre forklædt som Røde Kors-mand holdt 13-årig pige som sex-slave

58-årig mand begik adskillige grove og sadistiske sexovergreb mod mindreårig pige igennem otte-ni måneder på forskellige gerningssteder på Fyn og i Jylland

Her ved Retten i Odense vil en grufuld sag om sexmisbrug af en 13-14 årig pige blive rullet ud tirsdag og onsdag, når en 58-årig mand er tiltalt og risikerer flere års fængsel for adskillige sexovergreb mod den mindreårige. Foto Ole Frederiksen
Her ved Retten i Odense vil en grufuld sag om sexmisbrug af en 13-14 årig pige blive rullet ud tirsdag og onsdag, når en 58-årig mand er tiltalt og risikerer flere års fængsel for adskillige sexovergreb mod den mindreårige. Foto Ole Frederiksen
Følg Krimi

Forklædt som en opofrende, imødekommende sjæl, der arbejdede ulønnet og frivilligt for hjælpeorganisationen Røde Kors formåede en 58-årig mand igennem otte-ni måneder i perioden fra december 2014 til august 2015, hvor politiet varetægtsfængslede manden, at begå en lang række grufulde sexovergreb mod en 13-14 årig pige.

Dels ved alene at udføre stærkt sadistiske sexkrænkelser og voldtægter af pigen, dels ved i flere andre tilfælde at gøre det sammen med andre, uidentificerede mænd.

Den 58-årige mand skal tirsdag og onsdag forklare sig i Retten i Odense, når dommer Dorit Kring flankeret af to domsmænd skal vurdere politiets bevismateriale, som blandt andet omfatter flere fotoserier og mange utugtige billeder af pigen, som den 58-årige angiveligt har delt med andre pædofile.

58-årig anklaget for at misbruge mindreårig som sexslave

Det seks sider lange, uhyggelige indhold i anklageskriftet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, er så at sige ikke for børn. Den 58-årige, som er fra Odense-bydelen Bolbro, bandt blandt andet pigen nøgen mellem to træer i Legind Skov på Mors. Pigen havde forinden fået bind for øjnene og var blevet mundkneblet, hvorefter den tiltalte sammen med en anden uidentificeret mand misbrugte hende.

Andre overgreb og blufærdighedskrænkelser mod den mindreårige pige skete flere steder i Odense, herunder i forskellige lagerbygninger og på byens havn. Andre gange foregik overgrebene på et værelse på Kokkedal Slot ved Brovst i Nordjylland eller i Varde og Esbjerg ved den jyske vestkyst.

Den tiltalte udnyttede sin synlige tilknytning til Røde Kors til at skaffe sig adgang til flere piger ved at give sig ud for at være modelfotograf, og han bildte folk ind, at han skulle lave fotoserier til Røde Kors´ medlemsblad.

Erkender næsten alt
- Vi er selvfølgelig rystede over, at vi er blevet misbrugt på den måde. Men det er svært at gardere sig imod, og vi har på intet tidspunkt anet uråd om ham i det års tid fra sommeren 2014 og til hans anholdelse, hvor han samlede møbler ind til os, siger Klaus Nørskov, pressechef hos Røde Kors, til Ekstra Bladet.

Den 58-årige misbrugte også pigen i den Røde Kors-varevogn, som han oprindeligt skulle køre rundt og hente møbler til hjælpeorganisationens genbrugsbutikker i.  Ved en anden lejlighed beskriver anklageskriftet, hvordan den dengang 13-årige pige på et Bed & Breakfast-pensionat på Mors blev tvunget til analt samleje og blev slået på kønsdelene.

Med til rædslerne hører også, at pigen ifølge politiet i en lagerhal i Odense blev bundet til kroge i loftet og på væggene af den 58-årige, som siden forgreb sig seksuelt på hende. Pigen blev også tvunget til at indgå en slavekontrakt, og den 58-årige arrangerede på et tidspunkt, at hans offer skulle have samleje med to uidentificerede mænd på skift i en lagerbygning på havnen.

Lisbeth Zornig: Pædofile går fri, fordi politiet er uduelige

- Jeg ønsker ikke at udtale mig om sagen, før end efter domsafsigelsen, siger specialanklager ved Fyns Politi, Marianne Birck, til Ekstra Bladet. Hun oplyser dog, at der vil blive ført fire vidner ved de to dages retsmøder inden den forventede domsafsigelse onsdag.

Marianne Birck vil procedere for en længere fængselsstraf, men hun ønsker ikke at oplyse, hvor mange år hun vil gå efter at få den tiltalte bag tremmer.

Forsvareren for den 58-årige, advokat Sten Møller, siger til Ekstra Bladet, at hans klient i 'det store og hele' vil erkende de 12 tiltaleforhold i anklageskriftet.

- Men med enkelte modifikationer i relation til nogle af forholdene, siger Sten Møller.

Den tiltalte er udover en dom på halvandet års ubetinget fængsel for to tilfælde af samleje med mindreårige piger fra 12. november 2012 også idømt yderligere fem måneders fængsel den 25. august 2014.

Det var for at have overtrådt den del af dommen fra 2012, som omhandlede, at han i fem år ikke måtte have med børn og unge at gøre, hverken i sin fritid eller i forbindelse med sit erhverv.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby