Sexdræbte fire piger: Bliver den første henrettelse i år

Hvis alt går efter planen, får seriemorderen Anthony Shore dødssprøjten i nat, hvilket bliver den første henrettelse i USA i 2018

Den amerikanske seriemorder Anthony Shore skal ifølge planen henrettes onsdag. Foto: AP
Den amerikanske seriemorder Anthony Shore skal ifølge planen henrettes onsdag. Foto: AP

En seriemorder fra Houston får, hvis alt går efter planen, dødssprøjten i nat, hvilket bliver årets første henrettelse i USA.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Den 55-årige amerikaner Anthony Shore skulle oprindeligt have haft dødssprøjten allerede i oktober, men en domstol udskød henrettelsen blot få timer før udførelsen.

USA's mest brutale mordere: De fik døds-sprøjten i 2017

Seriemorder fik udsat henrettelsen: Lover at afsløre flere mord

Det skete, fordi Shore skulle vidne i forbindelse med flere mord - foruden de fire, han allerede havde tilstået. Han trak dog flere af tilståelserne tilbage.

Shore har tidligere tilstået, at han har dræbt fire piger i alderen ni til 21 år. Han har fået tilnavnet ’Tourniquet-dræberen’, fordi han brugte snor og pind til at kvæle sine ofre.

I 1992 blev den 21-årige Maria del Carmen Estrada blev fundet voldtaget og kvalt i en gyde bag en fastfood-restaurant i Houston, Texas. Hun forsvandt, da hun var på vej på arbejde.

Alligevel skulle der gå over ti år, før Shore blev anholdt i sagen.

Det skete først, da dna fundet under Estradas negle matchede en dna-prøve, som Anthony Shore måtte afgive, da han blev dømt for overgreb på sine egne døtre.

Sexdræbte fire piger: I aften får Anthony dødssprøjten

Efter sin anholdelse tilstod han yderligere drab på to teenagepiger på 16 år og en niårig pige. Alle tre var latinoer, og alle tre var blevet seksuelt misbrugt.

- Anthony Shore er det værste afskum. Han er en seriemorder, der nyder at se sine ofre lide, siger anklager Kim Ogg.

Shore står til at skulle henrettes i Huntsville, Texas, torsdag aften lokal tid. Han har tidligere på ugen erkendt to andre mord, men politiet ønsker ikke at efterforske dette.

I alt 23 fanger blev henrettet i USA i 2017. Texas var den delstat, der stod for flest henrettelser, da de gav dødssprøjten til syv personer.