Annonce:
Annonce:

Shah-sag afvist: Skattestyrelsen lider stort nederlag

Skattestyrelsens sag mod Sanjay Shah er blevet afvist. Retten i Dubai mener ikke, at der er tilstrækkelige beviser

Sanjay Shah er mistænkt for at have lænset den danske statskasse for milliarder. Pr-foto
Sanjay Shah er mistænkt for at have lænset den danske statskasse for milliarder. Pr-foto
Annonce:
Følg Krimi

Den danske Skattestyrelse er lige nu på jagt.

Sanjay Shah og 400 andre personer og virksomheder er mistænkt for at have svindlet med udbytteskat for op mod 12,7 milliarder danske kroner, og dem forsøger Skattestyrelsen nu at få tilbage via civile retssager.

Men den mission led onsdag et alvorligt knæk.

Det oplyser dommer hos retten i Dubai Ahmed Moheey El-Deen Hegazy ifølge mediet Law360.

- Sagsøgeren har ikke forelagt de dokumenter, der understreger retssagen. Derfor er der på nuværende tidspunkt ikke bevis for, hvad sagsøgeren hævder, lyder det fra Ahmed Moheey El-Deen Hegazy.

I alt er ni millioner dokumenter fra Sanjay Shah blev beslaglagt af de danske skattemyndigheder, men kun tre millioner er blevet delt med retten i Dubai. Og det har angiveligt ikke været nok.

TV2 har været i kontakt med Skattestyrelsen, der oplyser, at de anker sagen.

Annonce:

- Skattestyrelsen er uenig i afgørelsen fra retten i Dubai og har anket den på stedet. Som Skattestyrelsens advokater læser afgørelsen, har retten ikke afvist sagen under henvisning til, at styrelsens krav er uretmæssigt, men alene på grund af formelle mangler i sagens dokumentation, hvilket styrelsen ikke er enig i, skriver pressechef Claus Dithmer fra Skattestyrelsen i en mail.

Law360 har også talt med Sanjay Shahs talsmand, der ikke mener, at Skattestyrelsen har en sag.

- Jeg har flere gange sagt, at det danske skattesystem er dysfunktionelt, og denne langstrakte affære, der fylder retslokaler i hele verden, understreger min pointe, siger Jack Irvine.

FAKTA: Sådan blev statskassen snydt for milliarder

Skattestyrelsen kræver nu knap 1,2 milliarder kroner af det danske advokatfirma Bech-Bruun. Det er en del af udbyttesagen, som er blevet kaldt danmarkshistoriens største skattetyveri.

Bech-Bruun afviser at have gjort noget forkert.

I skandalen om udbytteskat blev statskassen samlet drænet for 12,7 milliarder kroner.

Læs her, hvordan svindlen med udbytteskat i de mange sager angiveligt er foregået:

* Et større organiseret netværk af selskaber i udlandet har tilsyneladende søgt om at få udbetalt udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.

Udbytteskat er den skat, man skal betale, når man har tjent penge på sine aktier i en virksomhed.

* Selskaber i udlandet skal ikke betale skat af udbyttet af deres aktier, mens skatten for danske selskaber er på 27 procent.

* Svindlen er angiveligt sket ved, at selskaberne har søgt om at få tilbagebetalt udbytteskat, uden de har ejet de aktier, som de ville have tilbagebetalt skat for.

* To amerikanere Matthew Stein og Jerome Lhote samt den britiske finansmand Sanjay Shah er hovedmistænkt for at have svindlet gennem fiktive amerikanske pensionsfonde.

* Ved at hævde at pensionsfondene ejede aktier i danske selskaber for mange milliarder, påstod de, at pensionsfondene havde ret til at få udbytteskat refunderet efter aftaler om dobbeltbeskatning mellem Danmark og USA.

* Den formodede svindel fandt sted i perioden fra 2012 til 2015.

* Skattestyrelsen har anlagt omkring 500 civilretlige sager med et samlet krav på 12,7 milliarder kroner. Retssagerne er anlagt i blandt andet USA, Storbritannien, Malaysia og Dubai.

* Samtidig undersøger Bagmandspolitiet, om der er grundlag for at rejse straffesager. Efterforskningen retter sig mod blandt andet Sanjay Shah. Foreløbig er en enkelt straffesag afgjort.

* Den tyske North Channel Bank tilstod i september sidste år og blev af Retten i Glostrup idømt en bøde på 110 millioner kroner.

Kilder: Skat, Politiken, TV2, Skattestyrelsen, Ritzau.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: