Shopping-haj: Proppet med falske penge

Bulgarer sigtet og fængslet for falskneri efter at være grebet på fersk gerning med falske 100-euro-sedler i lommerne og på hotelværelse i København

Den 52-årige bulgarer sigtes for at ligge inde med et større beløb i 100 euro-sedler. Problemet er, at de efter politiets opfattelse var falske. Her et billede af den ægte vare. Foto: Thomas Borberg
Den 52-årige bulgarer sigtes for at ligge inde med et større beløb i 100 euro-sedler. Problemet er, at de efter politiets opfattelse var falske. Her et billede af den ægte vare. Foto: Thomas Borberg
Følg Krimi

En 52-årig bulgarsk statsborger risikerer nu at få en lang fængselsstraf og en enkeltbillet ud af Danmark efter at være blevet grebet på fersk gerning af G4S-strøgvagter under et potentielt svindeltogt med falske penge i København.

Manden blev fredag anholdt og sigtet for at være i besiddelse af op imod 24 falske 100-euro-sedler til en bedragerisk værdi af, hvad der svarer til cirka 18.000 kroner og for at sætte to af sedlerne i omløb i to forskellige strøg-butikker i København.

Manden blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten, og det lykkedes anklageren Sidsel Klixbüll at overbevise dommeren om, at han skulle varetægtsfængslet i 11 dage, så efterforskerne kan dykke ned i hans svindelsag.

- Staffen for den type kriminalitet er hård. Det kan give flere måneders og nogle gange års ubetinget fængsel, siger anklageren.

Ekspedient fattede mistanke
Bulgareren havde efter politiets opfattelse held til at foretage indkøb i en undertøjsbutik på Strøget. I en anden forretning formåede han derefter at få en ekspedient til at tage imod en anden falsk seddel til en værdi af 100 euro, før en kollega fattede mistanke.

Kort efter blev han stoppet af strøgvagterne og senere anholdt af politifolk.

På sig havde manden yderligere 10 falske pengesedler, som hver især skulle forestille at have en værdi på 100 euro. I forbindelse med en ransagning på hans hotelværelse fandt politiet yderligere et lager bestående af 12 falske euro-sedler med en samlet, potentiel værdi på 1200 euro.

- Sedlerne var godt lavet. Når man kigger nærmere efter, er man dog ikke i tvivl om, at de er falske, siger anklager Sidsel Klixbüll, som oplyser, at politiet ikke umiddelbart har haft kontakt med manden i forbindelse med andre former for kriminalitet i Danmark.

Manden nægter sig skyldig.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+