Sigøjnerboss kommer i Højesteret

Sagen om Gimi Levakovic's udvisning bliver prøvet i Højesteret, fortæller forsvarer

Gimi Levakovic får nu mulighed for at tale sin sag ved Højesteret. (Foto: Jakob Jørgensen)
Gimi Levakovic får nu mulighed for at tale sin sag ved Højesteret. (Foto: Jakob Jørgensen)

I fængslet har han han været flere gange - ligesom han også har besøgt en række retssale rundt om i Danmark.

Og nu får han så mulighed for også at besøge højesteret - landets øverste retsinstans.

- Procesbevillingsnævnet har giver anklagemyndigheden lov til at anke Gimi Levakovic's seneste dom, fortæller sigøjnerbossens forsvarer, Michael Juul Eriksen, til Ekstra Bladet.

Seneste sag omhandler besiddelse af pistol og trusler. 

Krimi Forsvarer: Anke af Levakovic-dom er ikke overraskende

Da sagen kørte ved Retten i Næstved, endte det med udvisning. Men da sagen blev kørt ved Østre Landsret, slap han for udvisning.

Og det skabte en hel del debat, hvor blandt andet landets justitsminister, Søren Pind (V), blandede sig. Han mente, det var forkasteligt, at Gimi 'Boss' Levakovic alligevel fik lov at blive i landet.

Eva Smith forklarer, at internationale regler, kan redde Gimi Levakovic fra udvisning (Foto: Jens Panduro) Krimi Professor: Internationale regler kan forhindre Levakovic-udvisning

- Vi tager det med sindsro, jeg vurderer, at vi har en god sag, lyder det fra Juul Eriksen.

- Det er min vurdering, at det politiske pres har spillet ind i sagen, der nu får lov at komme helt til Højesteret, tilføjer han.

Har kostet kommunen millioner:

Ekstra Bladet har afdækket Levakovic-familiens forhold siden 2011 og har blandt andet dokumenteret, at den over en periode på lidt over fire år kostede Københavns Kommune svimlende 16,9 millioner kroner i sociale ydelser.

Sagen om trusler og pistol udspillede sig i Korsør. Og her var Gimi Levakovic tiltalt for at have udtalt dødstrusler med ordlyden ’Jeg dræber jer alle sammen ’ og ’I har fem minutter til at finde den - ellers skyder jeg hele familien og knepper jer’ til en roma-familie, som Levakovic boede hos i en periode i maj i år.

- Skal jeg skyde ham her? ,skulle Gimi Levakovic ifølge et vidne have sagt sent om aftenen 1. maj i år, inden han truede med at skyde en hel roma-familie Krimi Vidne: Gimi Levakovic gik amok

Foruden dødstruslerne blev han desuden kendt skyldig i at være i besiddelse af en Walther P38 pistol med to magasiner, der hver havde otte skarpe skud.

Under et retsmøde i forbindelse med sagen kom det frem, at den 46-årige i sine 43 år i Danmark aldrig har haft et arbejde, droppede ud af syvende klasse og derudover har en række overtrædelser af straffeloven på sit cv.

Gimi 'Boss' Levakovic er glad for poloskjorter fra Hugo Boss. Her har han hængt en stak op i en parasol, så der er tale om et regulært Hugo Boss-poloskjortehjul. (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Gimi 'Boss' i surt brev til Ekstra Bladet: I laver falsk historie

Retten fandt dermed, at sigøjner-bossens tilknytning til det danske samfund er så lille, at han kan udvises, uden det strider imod Danmarks internationale forpligtelser.

- Skal jeg skyde ham her? Sådan skulle Gimi Levakovic ifølge et vidne have sagt sent om aftenen 1. maj i år, inden han truede med at skyde en hel roma-familie (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Danskerne jubler over Levakovic udvisning, men...

Gimi Levakovic forklarede under sagen, hvordan han ofte følte sig udstillet i medierne. Særligt en dokumentar fra TV2 sidste år havde ifølge den selvudnævnte sigøjner-boss været fordrejet.

- Efter jeg har medvirket i det program, er jeg blevet udstillet som en mafiaboss. Jeg er slet ikke mafiaboss eller boss for noget, forklarede Gimi Levakovic i retten.

Levakovic-familien er tidligere blevet kendt som Danmarks mest kriminelle familie. Nu er deres familie-overhovede blevet udvist. (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Levakovic smækker med døren efter udvisning: Fuck jer!!