Sigtelse: 24-årig anholdt som IS-kriger

Fremstilles i grundlovsforhør netop nu på Frederiksberg

En 24-årig mand fremstilles netop nu i retten på Frederiksberg sigtet efter straffelovens § 114 for at have ladet sig hverve af terror-organisationen Islamisk Stat, IS.

Ifølge sigtelsen har han været i det krigshærgede land Syrien i en ukendt periode, der ligger fra 1. september 2013 og fremefter.

Det er politiets opfattelse, at manden er indrejst i Syrien mindst en gang.

Han blev anholdt her i landet i går formiddag.

Manden er netop ført ind i retten på Frederiksberg. Han er iført en hvid t-shirt, sorte shorts og Adidas-sko. Han har et mindre sort skæg. Umiddelbart efter, at den sigtede var ført ind i retslokalet, blev dørene lukket for offentligheden af hensyn til efterforskningen. Ekstra Bladet kan derfor ikke skildre yderligere detaljer om sigtelsen mod manden, der kommer fra Aarhus.

Den anholdte nægter sig skyldig i terrorsigtelsen.

Den 24-årige fremstillede er den 15. person, som dansk politi anholder og sigter efter terrorparagraffen for at have ladet sig af en terrororganisation. Af de resterende 14 er seks fængslet, mens otte fortsat er efterlyst internationalt og fængslet in absentia.

Den første retssag mod en formodet dansk syrienkriger startede i maj måned i år. Her er den 24-årige dansk-tyrker Hamza Cakan tiltalt for at have ladt sig hverve af Islamisk Stat.

Hamza Cakan nægter sig skyldig i terrortiltalen, men i går tog han for første gang bladet fra munden og fortalte om sin tid i Syrien, hvor han ifølge egen forklaring arbejdede som tjener og bager for Islamisk Stat.

Se oversigten over de 14 andre formodede syrienkrigere herunder

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.