Sigtelse: Forsøgte at påkøre politibil på motorvej

En formodet indbrudstyv kørte to gange mod færdselsretningen, seks gange over for rødt og forsøgte ifølge politiet to gange under sin flugt at vædre en politibil

Følg Krimi

Kort efter midnat klappede fælden omsider for en formodet indbrudstyv, da han blev anholdt af politiet i Aalborg efter en hektisk aften, hvor han ifølge politiet med hasarderet kørsel skabte frygt for liv og helbred under en biljagt gennem byen.

Det oplyser Nordjyllands Politi til Ekstra Bladet.

På en kort strækning på motorvej E45, som går gennem byen, nåede manden i sit køretøj op på omkring 130 km/t., og han forsøgte da øjensynligt at påkøre en patruljebil, der havde eftersat ham, oplyser vagtchef Jess Falberg.

- Det var en kort eftersættelse gennem byen, hvor han to gange forsøgte at påkøre patruljevognen, mens hans seks gange kørte over for rødt og to gange kørte mod færdselsretningen, siger Falberg.

Sagen begyndte allerede klokken 20, da en patrulje ankom til en adresse på Rørdalsvej i Aalborg Øst for at efterforske en sag om tyveri af kostbare racercykler til en værdi af omkring 500.000 kroner.

Den senere anholdte stak af fra stedet i en hvid varevogn sammen med en eller to andre, og politiet eftersatte, som det hedder i politijargon. Efter den hektiske eftersættelse - biljagt - efterlod den senere anholdte varebilen ved en skole og slap væk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter den vilde køretur efterlod den mistænkte sit køretøj ved en skole i Aalborg og flygtede videre til fods. Foto: Rasmus Skaftved.
Efter den vilde køretur efterlod den mistænkte sit køretøj ved en skole i Aalborg og flygtede videre til fods. Foto: Rasmus Skaftved.

- Desværre undslap han, men vi vendte så senere på aftenen tilbage til adressen på Rørdalsvej, hvor han blev anholdt uden dramatik, siger Jess Falberg.

- Det her er absolut alvorligt. Det kunne være gået virkelig galt. Han ramte ikke politibilen, men han forsøgte at køre ind i den.

- Det ene forsøg skete i høj fart på motorvejen, hvor kollegerne måtte klodse bremsen og køre ind til siden, mens det andet skete i lavere fart i byen, oplyser Falberg.

Den anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag. Han nægter sig skyldig i alle sigtelser.

Mindst fem er såret under formodet skyderi i Helsingborg

14-årig dreng stukket med kniv

Mand fundet død

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind