Sigtelse: Her kørte han cyklist ned to gange med vilje

40-årig mand i grundlovsforhør efter formodet drab på bekendt

Det var her på Tværvej i Tarm ved Ringkøbing Fjord, at dramaet udspillede sig. (Læserfoto)
Det var her på Tværvej i Tarm ved Ringkøbing Fjord, at dramaet udspillede sig. (Læserfoto)

Det er et endnu ukendt, hvad der ifølge politiets sigtelse har fået en 40-årig mand fra Tarm til at køre en 39-årig mand på cykel ihjel.

Ifølge politiet kendte de to hinanden, men hvordan den nærmere relation var forud for det, som efterforskes som et drab, er uklart.

Den 39-årige mand, som også boede i Tarm, kom kørende på cykel på Tværvej i Tarm i Vestjylland ved Ringkøbing Fjord.

Her kørte den 40-årige mand i en personbil for øjnene af flere vidner cyklisten over hele to gange.

Vidner holdt fast i drabssigtet
De chokerede vidner sørgede efterfølgende for at fastholde den 40-årige bilist på stedet, indtil politiet ankom, fortæller politikommissær Bjarne Højgaard fra Lokalpolitiet i Ringkøbing til Ekstra Bladet.

Begge mænd er fra Tarm og kendte ifølge politiet hinanden, og politiet begyndte hurtigt at efterforske sagen som en drabssag.

Hvordan de to kendte hinanden ønsker politiet tidligt torsdag morgen af hensyn til efterforskningen ikke at komme ind på.

- Vi fik anmeldelsen klokken 20.17, og vidner forklarer os, at personen er blevet kørt over ad to omgange, sagde Henrik Nielsen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, umiddelbart efter de dramatiske begivenheder til Ekstra Bladet.

Hvad der først kunne ligne en trafikulykke, som kostede den 39-årige mand livet, blev dermed lynhurtigt til drabsefterforskning.

Den 40-årige mand  er nu blevet sigtet for drab og blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, som varsler, at det vil ske bag lukkede døre.

De pårørende er underrettet og besøgte allerede onsdag aften besøgt gerningsstedet, hvor politiets kriminalteknikere og bilinspektører i timevis foretog undersøgelser efter det formodede drab.

Et større område blev spærret af, og Beredskabsstyrelsen assisterede med lys og strøm til indsamling af spor og tekniske undersøgelser.

Politiet er op til grundlovsforhøret meget sparsomme med oplysninger om efterforskningen.

Ingen spor på stedet

Torsdag formiddag er der ingen spor på stedet - ej heller blomster eller hilsner til den dræbte - som vidner om aftenens voldsomme drama.

Påkørslen er sket i et industrikvarter, der ligger øde hen om aftenen.  Ekstra Bladet har talt med en mand, der var til stede i aftes og som ydede førstehjælp til den påkørte cyklist, men han ønsker ikke at fortælle yderligere om, hvad han oplevede.

Blot 50 meter væk ligger en Falckstation. Her ønsker man heller ikke at udtale sig, men henviser til politiet.

Ekstra Bladet følger sagen - ved du hvem den dræbte eller den anholdte person er så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri