Sigtelse: 'Hvis du ringer til politiet, slår jeg dig ihjel'

Stor politiaktion I København: Politiet troede, der var tale om gidseltagning og sendte stor styrke og gidselforhandler.

En 67-årig mand er i dag søndag blevet løsladt i af dommeren i Københavns dommervagt.

Hvad politiet i første omgang troede var gidseltagning med pistol viste sig at være voldsomme husspetakler mellem et gammelt iransk ægtepar, der ikke kan finde ud af det sammen.

Ifølge den sigtede er hans kone skizofren, og han forklarede selv, at han har haft et alkoholproblem og nu drikker vodka ca. en gang om ugen.

Politiets teknikere arbejdede i aftes på adressen i Aars. (Foto: Rene Schütze) Krimi Konen stak manden ned: Mistede tre liter blod

Den 67-årige er sigtet for vidnetrusler mod sin hustru, som i forbindelse med husspetakler lørdag ville ringe til politiet og anmelde, at han var i besiddelse af to pistoler.

Ifølge sigtelsen har han sagt til sin kone:' Hvis du ringer til politiet, slår jeg dig ihjel'.

Det benægtede den 67-årige under grundlovsforhøret at skulle have sagt.

Den anholdte afviste ethvert kendskab til øksen, der blev fundet i hans bil. (Foto: Klaus Svindborg/danskpressefoto) Krimi Mand anholdt med økse efter husspetakler

Parret kommer fra Iran og har boet sammen i 36 år, men har været separeret fem gange i det stormfulde ægteskab. Ifølge den sigtede ønsker han ikke længere at være i hjemmet med sin kone.

Men det er han også afskåret fra nu, fordi han lørdag fik et tilhold af politiet mod at komme i hjemmet hos sin kone.

Bølgerne gik så højt i hjemmet i Olfert Fischersgade i det indre København lørdag, at naboer også ringede til politiet og kunne berette, at manden stod ude på en svalegang med en pistol i hånden overfor kvinden.

Kort forinden havde hustruen også selv ringet til politiet og sagt, at hendes mand havde en pistol, og vagtcentralen kunne høre voldsomt skænderi i telefonen.

Derfor blev store politistyrker og en gidse- forhandler sendt til adressen, hvor man fandt det ophidsede ægtepar og to legetøjspistoler.

I forbindelse med spetaklerne i hjemmet råbte manden ifølge politiets sigtelse til sin kone:' Hvis du ringer til politiet, slår jeg dig ihjel'. Herefter blev han anholdt klokken 15.27 lørdag.

Krimi Tre kvinder bankede deres mænd

Men i Københavns byret kom der en hel anden historie frem under grundlovsforhøret søndag:

- Både min kone og min ene søn er skizofren. Min kone og jeg har været gift 36 år, men har været separeret  5 gange. Hun bor hos mig nu, men vi bor i hvert vores værelse, og om dagen er hun hos min søn. Det er min kone som har truet mig, og jeg har ikke lyst til at være sammen med hende mere. Det har hun gjort mange gange, fordi hun er syg, og i går spurgte hun efter sit ur, som hun mente, jeg gemte. Skænderiet var ikke på grund af pistolerne, som hun udmærket ved er legetøjspistoler, som vi har købt, da børnene var små. Skænderiet var på grund af et ur, forklarede den sigtede.

Han fortalte også, at det er hans kone, der slår og truer ham. Ikke omvendt.

Efter mange og lange forklaringer om det komplicerede samliv, konkluderede dommeren, at der ikke var grundlag for varetægtsfængsling, og den 67-årige kunne forlade retten som en fri mand.

Men han blev nøje indprentet, at han vil blive anholdt, hvis han nærmer sig sin bopæl.