Sigtelse: Kvinde på hospital voldtaget to nætter i træk

En kvinde indlagt på psykiatrisk afdeling i Svendborg blev udsat for voldtægt to nætter i træk, fremgår det af sigtelsen mod 39-årig mand

På afdeling P1 blev fire kvinder natten til fredag udsat for overgreb. Den ene kvinde blev voldtaget. (PR Foto)
På afdeling P1 blev fire kvinder natten til fredag udsat for overgreb. Den ene kvinde blev voldtaget. (PR Foto)

Opdatering klokken 17.15: Manden er blevet fængslet foreløbigt frem til 10. maj

Han brød ind, voldtog en psykisk syg kvinde, stak af og gjorde det samme natten efter mod den selv samme kvinde.

Sådan lyder sigtelsen mod en 39-årig mand, der fredag eftermiddag er i grundlovsforgør i Retten i Svendborg - sigtet for voldtægt og tre tilfælde af blufærdighedskrænkelse mod patienter på en psykiatrisk afdeling på Svendborg Sygehus.

Det skriver Fyens.dk, som er til stede i retten.

Krimi Fire kvinder udsat for overgreb på hospital: Vi er rystede

Ifølge sigtelsen brød den 39-årige ind på afdelingen klokken 01.15 natten til torsdag og begik fuldbyrdet voldtægt mod en sovende kvindelig patient.

Et døgn senere, klokken 02.08, forcerede han igen det fire meter høje hegn ind til den psykiatriske afdeling, fandt den samme kvinde og voldtog hende en gang til, mens hans holdt hende for både øjne og mund.

Samme nat trængte manden, ifølge sigtelsen, ind til tre andre kvinder, som han udsatte for blufærdighedskrænkelser. Han skulle blandt andet have sagt 'jeg har lyst til at spille pik ud over dig' til en kvinde, mens andre blev berørt, skriver den fynske avis.

Voldtægten fandt sted på en psykiatrisk afdeling på Svendborg Sygehus. Afdelingen ligger bag sygehuset, som ses på billedet her. (Foto: Google Maps) Krimi Kvinde voldtaget på psykiatrisk afdeling

Den 39-årige, der blev anholdt i området kort efter hændelserne natten til fredag, nægter sig skyldig. Men hans forklaring i sagen blev fremført for lukkede døre, så de nærmere detaljer er ukendte for offentligheden. Manden, der i forvejen er kendt af politiet, er beskyttet af et navneforbud.

Han er omvendt ikke kendt på den psykiatriske afdeling, hvor han ifølge politiets sigtelse to nætter i træk har skaffet sig uberettiget adgang. Ifølge oversygeplejerske Birgitte Kibenich kom han ind af en ulåst altandør, som patienterne benytter, når de skal ryge om natten. Og nattens hændelser har chokeret både ansatte og indlagte.

- Jeg har været i psykiatrien i 30 år, og jeg har ikke oplevet noget lignende før. Vi er vant til at tage hånd om rigtig mange forskellige ting, men en fremmed, der på den måde kommer ind udefra, det er vi meget rystede over, siger Birgitte Kibenich.