Sigtelse: Mænd aftalte voldtægt af 19-årig

Fem unge mænd sigtet for at have aftalt voldtægt og andre overgreb mod ung kvinde i Valby

Den første af fem voldtægtssigtede mænd bliver netop nu afhørt i Dommervagten i København. Foto: Olivia Loftlund
Den første af fem voldtægtssigtede mænd bliver netop nu afhørt i Dommervagten i København. Foto: Olivia Loftlund

DOMMERVAGTEN I KØBENHAVN (Ekstra Bladet): Den første af fem anholdte og voldtægtssigtede unge mænd bliver netop nu fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København.

Det sker på senioranklager Signe Egsgaards begæring bag lukkede døre.

I den åbne del af retsmødet læste hun sigtelsen op. Den 19-årige mand af etnisk dansk oprindelse er som de fire andre sigtet for fuldbyrdet vaginal voldtægt og orale sexovergreb mod en 19-årig pige. Det skete angiveligt 2. juni ud på aftenen på en adresse i Valby.

Efter anklagerens opfattelse blev pigen forulempet efter forudgående aftale og under påvirkning af, at den unge kvinde skulle være blevet truet med vold, hvis hun ikke føjede sig.

Den 19-årige mand nægter sig skyldig.

De fem sigtede mænd i alderen 19, 19, 20, 20 og 22 år blev alle i løbet af torsdag og natten til Grundlovsdag anholdt og sigtet i voldtægtssagen. Københavns Politi har bekræftet overfor Ekstra Bladet, at den forurettede er en 19-årig kvinde.

Fem mænd sigtet for sexovergreb mod én kvinde

Før dørene blevet lukket var nære medlemmer af de sigtedes familier talstærkt til stede på tilhørerpladserne i den tæt pakkede retssal 22.

Der er navneforbud i sagen. Det retter sig både mod de sigtede og den unge kvinde.

Dommer Pia Petersen besluttede, at de sigtedes forklaringer skal afgives bag lukkede døre. Det skete af hensyn til den forurettede kvinde og politiets videre efterforskning.

Fire af de fem sigtede mænd er af etnisk dansk oprindelse.