Sigtelse: Mand iført fodlænke hældte varm kaffe ud over ekskæreste

En 37-årig mand fremstilles senere på formiddagen i grundlovsforhør sigtet for vold mod sin tidligere samlever

En 37-årig mand er blevet anholdt med sin fodlænke på. Politiet sigter ham nu for vold mod sin tidligere samlever. (Modelfoto: Thomas Wilmann)
En 37-årig mand er blevet anholdt med sin fodlænke på. Politiet sigter ham nu for vold mod sin tidligere samlever. (Modelfoto: Thomas Wilmann)

En 37-årig mand fra Midtsjælland er blevet anholdt og sigtet for at have udsat sin 33-årige ekskæreste for vold. Desuden er han sigtet for at have truet ekskæresten, hvis hun fandt på at anmelde ham til politiet.

Men kvinden valgte at kontakte ordensmagten. Og kort tid efter blev manden anholdt, fortæller politianklager Annika Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

- Volden består i, at manden har hældt varm kaffe ud over sin tidligere samlever, siger Annika Jensen.

Det specielle ved sagen er, at manden i forvejen er i færd med at afsone en dom. Han er iført fodlænke. Og det er også årsagen til, at politiet nu vil kræve manden varetægtsfængslet.

Det var torsdag klokken 15.35, at manden troppede op på sin tidligere samlevers adresse på Næstved-egnen. Efter at have hældt kaffen ud over kvinden, valgte hun at flygte ud på toilettet, hvor hun låste sig inde.

Herefter forlod den 37-årige adressen, men på vej ud stjal han ifølge politiet også nogle kontanter fra kvindens pung. Manden er derfor også sigtet for tyveri.

Annika Jensen kan foreløbig ikke fortælle så mange detaljer. Eksempelvis ved hun ikke, hvordan den 37-årige forholder sig til politiets sigtelse. Eller om hvad der førte til, at manden ifølge politiet valgte at udsætte sin tidligere samlever for vold.

- Og jeg ved heller ikke, hvordan kvindens tilstand er, siger Annika Jensen.

Kan du fortælle noget om, hvad den 37-årige tidligere er straffet for? Om det er for lignende kriminalitet?

- Det vil jeg gerne vente med, siger politianklageren.

Den 37-årige fremstilles ved middagstid i grundlovsforhør ved Retten i Næstved.