Sigtelse mod 32-årig mor: Kvalte lille søn i soveværelset

Mor blev i dag fremstillet i grundlovsforhør, efter hun blev fængslet in absentia i søndags, sigtet for at have dræbt sin halvandet år gamle søn

Foran opgangen til gerningsstedet ligger der hilsner, blomster og et tøjdyr til den lille dræbte dreng. Foto: Stine Tidsvilde
Foran opgangen til gerningsstedet ligger der hilsner, blomster og et tøjdyr til den lille dræbte dreng. Foto: Stine Tidsvilde

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): En 32-årig kvinde blev her til eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Lyngby, hvor hun er sigtet for at have dræbt sin halvandet år gamle søn ved at kvæle ham med sine hænder.

Det fremgik ved første grundlovsforhør i søndags, hvor moren ikke selv var i stand til at møde op, og hun derfor blev fængslet in absentia, at drabet var sket natten til søndag mellem midnat og klokken 05.36 i en lejlighed i Lyngby.

Kvinde fængslet: Sigtet for at kvæle sin søn

Men ved dagens grundlovsforhør rettede anklager Bente Schnack sigtelsen til, at drabet er sket allerede lørdag aften mellem klokken cirka 19.30 g 20 i lejlighedens soveværelse.

Moren var for syg til at møde op til det første grundlovsforhør, fordi hun var indlagt og blandt andet havde forsøgt at gøre skade på sig selv.

Forbinding om hånden
Den kønne 32-årige kvinde havde da også en tyk, hvid forbinding om venstre hånd og var iført hvide hospitals-frottébukser, da hun mødte op til grundlovsforhøret.

Derudover havde hun lyseblå strømper på oven på et par hvide sokker, lyserøde crocs og en højhalset blå striktrøje, mens hendes lange, mørkebrune hår var i en hestehale.

Mens hun sad ude foran retssalen og ventede på sin forsvarer, Jørn Haandbæk Jensen, hvilede hun hovedet i hånden og stirrede tomt foran sig, men deltog også lidt i politiets generelle samtale og spurgte til klokken og hvilken dato, det var, og udtrykte ønske om, at hun gerne ville tale med sin forsvarer, inden det gik i gang.

Afviste medgerningsmand
Grundlovsforhøret blev, trods protest fra Ekstra Bladet, holdt for lukkede døre efter begæring fra anklagemyndigheden under henvisning til, at de stadig ikke havde foretaget grundige afhøringer, ligesom det ikke hundrede procent kunne afvises, at der var en gerningsmand på fri fod.

- Det har der ikke været, brød den sigtede kvinde ind med en klar stemme.

Politikommissær Mogens Mogensen oplyste efter drabet, at kvindens kæreste, som også er bosiddende på adressen, er blevet afhørt om sagen.

- Han har ifølge vores teori intet med episoden at gøre, fastslog han.

Mor sigtet for drab på et-årig: Nu bliver han mindet

Selve grundlovsforhøret varede blot et kvarters tid, hvorefter kvinden blev varetægtsfængslet frem til 13. juni i surrogat. Derudover skal hun også mentalundersøges.

Ekstra Bladet var i går ved gerningsstedet, hvor flere havde lagt blomster og hilsner til den dræbte dreng, ligesom der også stod en tigerdyrs-tøjbamse foran døren til opgangen.

Flere af brevene var tydeligvis skrevet af børn, der efter ordlyden på brevene er dybt påvirkede af drabet.

Også opgangens beboere havde skrevet et brev til drengen, hvor de ønskede ham en god rejse og skrev, at han måtte 'hvile i fred'.

Tre sager om forældredrab på børn i år

Desværre er det ikke første gang, at en forælder sigtes for drab på sine børn. Bare i år er det tredje gang, at en mor eller far har gjort noget lignende.

Forfærdelige hændelser
Her følger en oversigt over de senere års sager, hvor mor eller far har taget livet af deres egne børn.

11. april 2017: En 38-årig far varetægtsfængsles i surrogat. Han er sigtet for at have dræbt sine tre børn og børnenes mor en tidlig morgen i en lejlighed i Brønshøj. Ved grundlovsforhøret erkender han sig skyldig.

Flere naboer hørte optøjerne om morgenen, og en nabo fortalte Ekstra Bladet, hvordan et af børnene ringede på hos hende i håbet om at flygte. Kvinden nåede dog ikke at åbne døren, inden faderen hev ham tilbage i lejligheden.

9. januar 2017: En familie på seks findes døde i deres hus i Ulstrup ved Randers. Ifølge politiet var det efter alt at dømme den 45-årige familiefar, der slog sin 42-årige kone og deres fire børn ihjel, hvorefter han tog sit eget liv. Børnene var to drenge på 3 og 11 år og to piger på 6 og 16 år.

Senere kom de frem, at faderen nogle måneder inden drabet havde fået en blødning i hjernen.

15. oktober 2015: En 36-årig kvinde springer med sin knap toårige datter i favnen ud fra en lejlighed på tredje sal i Høje Taastrup. Hverken mor eller datter overlever springet.

September 2014: En 45-årig mand fra Stangerum ved Randers slår sin to-årige søn ihjel og begår selvmord. Det opdages, fordi der er ild i den landejendom, hvor manden bor.

Senere kom det frem, at den 45-årige mand havde en samværssag kørende med moderen.

10. marts 2011: En 46-årig kvinde i Svendborg dræber sin syvårige datter og tager derefter sit eget liv. Kvinden har opstillet en havegrill indenfor, så begge bliver kulilteforgiftet. Derudover har hun lagt en pude over pigens ansigt.

9. februar 2011 skyder og dræber en 44-årig familiefar sine tre børn på to, otte og ti år i Birkerød. Han forsøger at tage sit eget liv.

December 2010: En far med dårlig økonomi skyder sin otteårige søn med et jagtgevær i Løgten nær Aarhus. Derefter skyder han sig selv.

I foråret 2010 dræber en 50-årig familiefar fra Greve sine to døtre på 18 og 12 år og sin hustru og forsøger derefter at begå selvmord. Manden bliver idømt fængsel på livstid, men vælger at anke dommen. Han har problemer med ægteskab og økonomi.

I januar 2010 forsøger en 45-årig far fra Køge at begå selvmord, efter at han har dræbt sin søn på ni år og datter på 12. Begge børn er blevet stukket med kniv, og drengen bliver desuden kvalt. Faren har forgæves kæmpet imod morens ønske om skilsmisse og har mistet sit job. Han bliver idømt en behandlingsdom.

I august 2009 slår en far sin 13-årige datter så mange gange med en svensknøgle i en lejlighed i Odense, at hun mister livet.

I december 2008 mister en pige på kun 17 måneder livet, da hun og hendes mor bliver kvalt af faren på Spættevej i Aarhus. Dobbeltdrabet udløser en dom på 16 års fængsel.

I november 2007 bliver to drenge på fire og 10 år kvalt af deres mor i Frederikshavn. Børnenes mor forklarer, at hun var desperat. Hun bliver idømt 14 års fængsel.