Sigtelse mod 35-årig mor: Tappede søns blod gennem længere periode

Kvinden er blevet fængslet i et lukket grundlovsforhør. Hun erkender at hun har tappet blod fra sønnen

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

En 35-årig mor er sigtet for bevidst at have gjort sin seks-årige søn syg i en periode fra august 2011 til sin anholdelse 25. september i år ved at have foretaget åreladning på ham, så han fik fremprovokeret blodmangel.

- Kvinden har, ifølge sigtelsen, fremprovokeret sygdomssymptomer hos sønnen ved at have tappet hans blod gennem en længere periode, siger Mette Helm, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Vi anholdt hende 25. september om morgenen, fordi vi havde modtaget en anmeldelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor hun er bosiddende.

Hun blev anholdt klokken 07.50 på sin bopæl i Skjern.

Hun blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Herning senere samme sag og sigtet for straffelovens §245 for kvalificeret vold.

Det skal være sket på hendes bopæl, hvor hun er sigtet for 'i tidsrummet fra august 2011 på sin bopæl og frem til anholdelsen, på særlig rå, brutal eller farlig måde ved mishandling utallige gange at have foretaget åreladning af sin søn, idet hun ved fjernelse af en større mængde blod fremkaldte en åbenlys risiko for, at barnets sundhed og udvikling led skade, ligesom handlingen kunne være direkte livstruende og bl.a. har medført, at barnet i perioden modtog i alt cirka 110 portioner blod og undergik adskillige undersøgelser for at udrede årsagen til hans massive blodmangel.'

Kvinden erkendte i grundlovsforhøret, der foregik bag lukkede døre, at hun har tappet blod gennem længere tid, men hun kunne ikke forholde sig til sigtelsen. Hun blev varetægtsfængslet i 4 uger, og hun er efterfølgende fristforlænget til den 15. december 2017.

Kvinden er blevet mentalundersøgt, og politiet afventer nu Retslægerådets vurdering af undersøgelsen.

- Jeg kan fortælle, at rent fysisk er drengen i markant bedring, men familien er i en meget ulykkelig og svær situation, siger Mette Helm.

Hun kan ikke sige noget om, hvor drengen er nu, eller om kvinden har andre børn.

Politiets efterforskning er i den afsluttende fase, og politiet forventer at overgive sagen til anklagemyndigheden med henblik på tiltalerejsning i starten af det nye år.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time