Sigtelse mod 59-årig: Kvalte kvinde med reb

Den 59-årige mand er sigtet for drab på en kvinde, der blev fundet død i hans lejlighed

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

RETTEN I ROSKILDE (Ekstra Bladet): Det var en ældre herre med langt, gråt hår i en hestehale, der her til eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde, sigtet for drab på en kvinde, der onsdag eftermiddag blev fundet livløs i hans lejlighed i en etageejendom i Køge.

Ifølge sigtelsen blev kvinden dræbt ved omsnøring af halsen med reb i lejligheden, hvor hun blev fundet, på et endnu ukendt tidspunkt forud for i går klokken 17.05.

Kvinden er kort før grundlovsforhøret blevet identificeret, og ikke alle hendes pårørende er underrettet, ifølge anklager Anders Dohn.

Dommeren valgte at lukkede dørene ved grundlovsforhøret af hensyn til sagens alvorlige karakter og videre efterforskning, ligesom både offeret og gerningsmanden blev beskyttet af navneforbud.

Da dommeren under grundlovsforhørets indledende fase bad den sigtede bekræfte, at han var blevet anholdt klokken 21.30, sagde han: 'Jeg kan intet huske'.

Han nægter sig skyldig. Dommeren valgte dog at fængsle ham til 7. september i surrogat.

Han var iført sorte bukser, en sort trøje og nye sorte mao-sko. Hans arm var bundet op i en slynge under trøjen.

Fik melding om afdød
Politiet kom til lejligheden, efter de fik en telefonisk henvendelse fra en fåmælt mand, der sagde, at de kunne finde en død person i lejligheden. Da politiet ankom, stod det desværre hurtigt klart, at der var sandhed bag opkaldet. Kvinden blev kort efter erklæret død, og lejligheden klassificeret som gerningssted, fordi kvindens død virkede mistænkelig.

Hun havde ingen identitetspapirer på sig, og den 59-årige indehaver af lejligheden var ikke til stede.

Teknikere og retsmedicinere arbejdede onsdagen igennem på gerningsstedet, og hun blev i dag undersøgt yderligere på Retsmedicinsk Institut i et forsøg på at få hende identificeret og få lagt fast, hvordan hun døde, og om der ligger en forbrydelse bag dødsfaldet.

Politiet undersøger mulige spor foran gerningsstedet. Foto: Kenneth Meyer
Politiet undersøger mulige spor foran gerningsstedet. Foto: Kenneth Meyer

Politiet ledte efter den sigtede flere steder, før han  klokken 21.30 blev anholdt, efter han havde henvendt sig på et sygehus, hvor personalet var bekendt med, at han var eftersøgt af politiet.

Gerningsstedet er en kælderlejlighed. Her vidner politiets ’Adgang forbudt’-skilt på den orange dør og to tilsvarende klistermærker på dørene ud til en lille uplejet have foran lejligheden som det eneste om de tragiske begivenheder.

Naboerne beskriver ham som en ældre herre, der ofte kørte rundt på sin el-scooter, som nu står tilbage i haven, hvor græsset er højt og tørt som strå. Han boede alene i lejligheden, ifølge flere naboer.

Ingen af de naboer, som Ekstra Bladet har talt med, har hørt larm eller andet, der kunne indikere, at der skete noget voldsomt i lejligheden.

Den 59-årige blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet til 7. september.