Sigtelse: Solgte drabsvåben mindre end 12 timer før trippeldrabet

To mænd er i dag blevet fængslet for at videresælge et våben, der blev brugt ved trippeldrabet på Frederiksberg

Drabschef ved Københavns Politi, Hans Erik Raben, taler om det formodede gerningsvåben

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): En blev overmandet af en flok betjente på sin arbejdsplads. Den anden fik afbrudt sin fødselsdag. I dag er så to mænd på 29 og 55 år blevet fremstillet i grundlovsforhør - sigtet for indirekte at have forbindelse til den spektakulære drabssag, hvor tre mænd blev likvideret i en lejlighed sidste år.

Begge mænd blev anholdt i går under en større koordineret politiaktion, hvor en haveforening i Ballerup blev finkæmmet, to kolonihavehuse blev ransaget og deres plæner undersøgt med metaldetektorer for våben.

Artiklen fortsætter under videoen

Se optagelser fra haveforeningen her. (video: Kenneth Meyer)

Krimi Gennembrud i trippeldrabet fra Frederiksberg: Politiaktion i gang i haveforening

Anholdelserne er de første siden trippeldrabet i november, der i øvrigt formodes at have grene til rocker/bande-miljøet.

Ifølge politiet har de to mænd nemlig været i besiddelse af et af de gerningsvåben, en revolver, som blandt andet blev brugt under trippeldrabet. Dét blot få timer før, at gerningsmændende slog til. Det kom frem under retsmødet i dag.

Af sigtelsen fremgår det nemlig, at de to mænd var i besiddelse af revolveren blot døgnet før, drabet fandt sted. De står begge sigtet for sent om eftermiddagen den 10. november 2015 at have videresolgt våbenet - en skarpladt SW kaliber .38 - til ukendte gerningsmænd.

Krimi TV: Sådan ser det eftersøgte trippeldrab-våben ud

Allerede samme nat, omkring kl. 03.30-tiden blev samme revolver brugt, da Suhaib Jaffar, Philip Rasmussen og Mike Vinther blev skudt og dræbt i en lejlighed på Christian Paulsens vej.

De to mænd, der har været bekendte gennem flere år, har nægtet sig skyldig. Dommeren valgte desuden at nedlægge navneforbud og lukke dørene af hensyn til efterforskningen.

Mændene er udelukkende sigtet for overtrædelse af våbenloven og ikke for direkte at have forbindelse til drabene. De blev her til eftermiddag varetægtsfængslet i foreløbig fire uger - heraf to uger i isolation.

1 af 2 
2 af 2 Suhaib Jaffar, Philip Rasmussen og Mike Vinther blev likvideret i november. (Foto: Privat)