Sigtelse: Taxachauffør voldtog sovende pige

16-årig pige faldt i søvn i hyrevogn og vågnede op, da chauffør var i gang med at voldtage hende, lyder anklagen mod ham

Ved du noget - eller kender du pigen eller chaufføren? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Politiet advarer jævnligt unge mennesker mod at blaffe hjem fra en bytur. Det kan være farligt, og det er tidligere set, at førere af de såkaldte pirattaxaer har ondt i sinde. Men også en reglementeret hyrevogn kan være et usikkert sted.

Det var det i hvert fald ifølge en sigtelse fra Nordsjællands Politi for en 16-årig pige, som lørdag morgen satte sig i en taxa for at køre fra København og hjem til Hellerup. Sigtelsen er rejst mod den 38-årige taxachauffør, som kørte pigen hjem.

- På turen faldt pigen i søvn, og hun vågner ved Klampenborg Station, hvor chaufføren er i færd med at voldtage hende, fortæller politikommissær Henning Svendsen til Ritzau.

Erkender køretur, men nægter voldtægt
Det var pigens far, som anmeldte sagen til politiet, efter at datteren kom hjem og kunne berette om, hvad hun havde været udsat for.

- Ud fra de oplysninger, hun har givet om turen, har vi gennem henvendelse til taxaselskaberne fundet frem til den chauffør, som har kørt turen. Det erkender han, men han nægter, at han har voldtaget pigen, siger Henning Svendsen.

Den 38-årige chauffør blev anholdt onsdag, og torsdag bliver han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby. Her vil anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi kræve manden varetægtsfængslet på baggrund af voldtægtssigtelsen.

Taxakørsel skal være trygt
Politikommissæren anser den formodede voldtægt som alvorlig, netop fordi den er foregået i en taxa.

- Vi opfordrer jo jævnligt til, at man ikke blaffer, men at man for eksempel tager en taxa. Jeg ved ikke, om det direkte vil blive regnet som en skærpende omstændighed, men det er da klart, at man skal kunne føle sig tryg i en taxa, siger Henning Svendsen.

Politikommissæren understreger dog, at der på baggrund af sagen ikke er grundlag for, at man skal føle sig utryg ved at tage en hyrevogn.

- Der er jo hundredvis af chauffører, der gør et godt stykke arbejde, og her kan der være tale om et enkelt broddent kar, siger Henning Svendsen.

Ved du noget - eller kender du pigen eller chaufføren? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)