Sigtelser udvides for læk af politikeres cpr-numre

To mænd er nu sigtet for at have offentliggjort cpr-numre på omkring 100 nuværende eller tidligere MF'er

To unge internetaktivister, der i forvejen er sigtet for at have offentliggjort navne og cpr-numre på 22 nuværende og forhenværende folketingsmedlemmer fra SF, står nu over for yderligere anklager.

Ifølge politiet sigtes mændene også for at have lækket 91 folketingsmedlemmers personnumre.

- Vi har gennemgået mændenes computere og har fundet dokumentation for, at de formentlig også har lagt de 91 cpr-numre på nettet, siger politikommissær Carsten Ahrends fra Københavns Politi til Ritzau.

Allerede i oktober blev de to mænd på henholdsvis 22 og 31 år anholdt og varetægtsfængslet for at have lækket oplysningerne om SF'erne.

Forbrydelsen er dog ikke så grov, at de stadig sidder fængslet.

Mændene ønskede angiveligt at straffe politikere, der havde vedtaget loven om Center for Cybersikkerhed. Således var det netop de 91 folketingsmedlemmer, der stemte for loven, der efterfølgende kunne se deres cpr-numre florere på nettet.

- I dag, den 11. juni 2014, afslørede I jeres sande ansigt efter at have vedtaget loven om det danske "Center for Cybersikkerhed". I måneder har vi observeret jeres hykleriske tilgang til spørgsmål om privacy violations (overgreb på retten til privatliv, red.), skrev hackerne ifølge Politiken.

Oplysningerne om de 22 SF-politikere skal de to mænd angiveligt have fået fat i ved at hacke partiets hjemmeside, mens oplysninger om de 91 skal være tilvejebragt på mindre kriminel vis - muligvis gennem tinglysning.

- I tilfældet med SF er der tale om decideret hacking, hvorimod det med de 91 nok nærmere drejer sig om overtrædelse af persondataloven. Det kan være sket via tinglysning, siger Carsten Ahrends.

I kølvandet på offentliggørelsen af de 22 SF'eres private oplysninger i sommer blev cpr-numrene på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og forsvarsminister Nicolai Wammen (S) også lagt ud på nettet.

Efterfølgende erkendte den tidligere betjent og politiske aktivist Lars Kragh Andersen, at det var ham, som havde offentliggjort de to ministres private oplysninger.