Sigtes for at ville myrde mand i frisør-salon med to skud

En 20-årig ung mand med indvandrer-baggrund netop varetægtsfængslet i fire uger

Foto: Claus Jessen
Foto: Claus Jessen

Denne artikel er opdateret med nye informationer om varetægtsfængslingen af den sigtede mand.

En 20-årig ung mand med indvandrer-baggrund sigtes nu for at ville dræbe en mand med to skud i en frisørsalon i Esbjerg fredag aften.

Det kom frem under et grundlovsforhør lørdag eftermiddag ved retten i Esbjerg.

Ifølge senioranklager Lars Viereck forsøgte den 20-årige i forening med en endnu ukendt person at dræbe en navngiven mand, som befandt sig i frisørsalonen på hjørnet mellem Storegade og Ingemanns Alle.

Mordforsøget fandt sted klokken 19.45 fredag og efterfølgende rykkede talstærkt og bevæbnet politi ud til stedet.

Ingen af de to projektiler ramte dog deres mål.

Den 20-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger, da dommeren mente, at der var begrundet mistanke om, at han var en af gerningsmændene.

Foto: Claus Jessen
Foto: Claus Jessen
 

Nægter sig skyldig
Dommer Lisbeth Christensen valgte at følge senioranklagerens begæring om dørlukning af hensyn til politiets efterforskning.

- Der er stadig en mand på fri fod og han skal ikke kunne læse den anholdtes forklaring i retten. Vi ønsker ikke, at han skal vide, hvad politiet har af oplysninger, lød det fra senioranklageren.

Den 20-årige mand, som under retsmødet var iklædt mørkeblå træningstrøje og sorte trænings-bukser, blev anholdt natten til lørdag på en adresse på Stengårdsvej i Esbjerg.

Han nægter sig skyldig i den alvorlige sigtelse og han kærede byrettens kendelse til Vestre Landsret.

Kriminelle grupperinger
Politiet anser skyderiet for at være en del af den konflikt, der i øjeblikket er mellem to kriminelle grupperinger i Esbjerg. De to kaldes henholdsvis Stengårdsvej-grupperingen og Kvaglund-grupperingen.

- Jeg ønsker ikke at oplyse noget om selve motivet ud over, at jeg kan bekræfte, at den sigtede efter politiets opfattelse hører til en af de to grupper. Hvilken ønsker jeg ikke at oplyse, siger senioranklager Lars Viereck til Ekstra Bladet.

Tidligere skyderier
De to grupperinger har tidligere været involveret i skyderier så sent som i november måned sidste år.

I løbet af det sidste halve år har der været i alt fem skud-episoder i Esbjerg, som i følge politiets opfattelse har bund i stridighederne mellem de  to grupperinger.

Forud for og under retsmødet blev retsbygningen bevogtet af betjente både uden for og inde i retslokalet.