Sigtet desperado faldt i søvn i retten

50-årig sigtes for at skyde mand fire gange med pumpgun. Han er nu varetægtsfængslet

Efter en 10 timer lang menneskejagt anholdes den 50-årige på Amager ved siden af den blå Kia, der ifølge politiet var hans syvende flugtbil. Privatfoto
Efter en 10 timer lang menneskejagt anholdes den 50-årige på Amager ved siden af den blå Kia, der ifølge politiet var hans syvende flugtbil. Privatfoto

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Retten i Næstved, Ekstra Bladet:

Opdatering: Den 50-årige er nu varetægtsfængslet frem til den 11. oktober, og han har ikke kæret kendelsen.

 

Grundlovsforhøret over den 50-årige mand, som politiet sigter for at stå bag skyderi, trusler og røverier i går på Sjælland, fik en noget aparte start, da han faldt i søvn hen over anklageskranken, netop som dommeren lukkede dørene til retsmødet.

Han mumlede noget uforståeligt, blev tysset på og så faldt han i søvn med panden på kanten af skranken, armene omkring sig selv og benene over kors. Det virkede som om, han intet ænsede.

Byge af sigtelser mod 50-årig efter menneskejagt på Sjælland

Politiet har et kæmpe efterforskningsarbejde foran sig og mange vidner skal afhøres, sagde anklager Skipper Falsled som begrundelse for at få dørene lukket.

Skød med pumpgun
Politiet er ikke klar med alle de sigtelser, der skal rejses mod den 50-årige. Derfor sigtede anklageren ham i grundlovsforhøret foreløbig for drabsforsøg og besiddelse af en pumpgun.

Ifølge sigtelsen skød han klokken 10.10 lørdag en 32-årig mand i den lille landsby Vejlø med fire skud fra en pumpgun. Han blev ramt i benene. Skyderiet skete foran beboerens hus på Svenstrupvej.

Efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen oplyser, at den 32-årige stadig er indlagt, men er udenfor livsfare.

Der er formentlig et vist bekendtskab mellem den 50-årige og manden, der blev skudt, sagde efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen søndag til Ekstra Bladet, men relationen er endnu ikke klarlagt.

Menneskejagt slut: Her anholder politiet manden bag skuddrama

Efter skyderiet rettede den 50-årige ifølge politiet haglgeværet mod den første politipatrulje på stedet, som følte sig truet og skød efter ham med tjenestepistolerne.

Han blev ikke ramt, men stak af og røvede bilen fra en bilist. Det blev starten på en menneskejagt, hvor gerningsmanden undervejs truede tilfældige mennesker med økse, pistol og baseball bat til at aflevere deres biler.

I løbet af to timer røvede han syv forskellige flugtbiler, siger politiet, der lørdag aften fik sporet til 50-årige til Amager, hvor han blev anholdt kl. 20.52-20.53 ved siden af sin sidste flugtbil, en Kia Rio.

Kræver betjentenes numre
Inden den sigtede faldt i søvn i retten, gik han i rette med dommeren, som oplæste, at han var anholdt 20.53: - Det var 20.36 rettede han - og bad om numrene på alle de politifolk, der havde været involveret i anholdelsen.

- Det tager vi senere, bemærkede hans forsvarer.

Den 50-årige lille og spinkle mand kom ind i retten i en blå dna-dragt og iført Mao-sko. Plastik-hætten var trukket op over hovedet, så kun lidt hår og skæg strittede ud. Men han var tydeligvis forslået i hovedet og havde størknet blod i ansigtet på kinden.

Selve anholdelsen forløb udramatisk, men den 50-årige pådrog sig knubs, mens han var på flugt efter skyderiet. Han var ubevæbnet ved anholdelsen, og politiet fandt haglgeværet undervejs i forløbet, oplyser Søren Ravn-Nielsen.

Den 50-årige afviste efter anholdelsen at udtale sig til politiet og i retten ville han heller ikke svare på spørgsmål: - Det klarer min forsvarer, sagde den 50-årige, der nægter sig skyldig.

Hvad motivet til de desperate handlinger lørdag er, kom ikke frem i det korte retsmøde inden dørlukningen. Den 50-årige virkede konfus og snakkede flere gange uforståeligt, inden han krøb helt sammen og gabte.

Landsby spærret af efter skyderi: Galning stadig på fri fod