Sigtet for at hjælpe Omar: Sendte luftkys til grædende kæreste

To mænd på henholdsvis 30 og 25 år er sigtet for at hjælpe Omar El-Hussein med terrorangreb i København fremstilles i retten

En 30-årig mand er fremstillet i grundlovsforhør for at hjælpe terroristen Omar El-Hussein med blandt andet at skaffe våben. (PRIVATFOTO)
En 30-årig mand er fremstillet i grundlovsforhør for at hjælpe terroristen Omar El-Hussein med blandt andet at skaffe våben. (PRIVATFOTO)

KØBENHAVNS DOMMERVAGT (Ekstra Bladet): En 25-årig mand bliver netop nu fremstillet i et grundlovsforhør i dommervagten i København, hvor han er sigtet for at have hjulpet terroristen Omar El-Hussein i forbindelse med terrorangrebene i København 14. og 15. februar. Tidligere på dagen var også en 30-årige mand stillet foran samme dommer.

Ny mand anholdt for terror-hjælp: Kræves fængslet

De to unge mænd er sigtet for at have hjulpet med at bortskaffe den M95 automatriffel, som Omar El-Hussein benyttede ved angrebet på Krudttønden, og de er desuden sigtet for at hjælpe med at skaffe tøj af vejen efter angrebet på Krudttønden.

Derudover er de sigtet for at have skaffet effekter til angrebet ved synagogen. Af sigtelsen fremgik det dog ikke nærmere, hvilke effekter der er tale om.

Døre lukket
Begge mænd nægter sig skyldig i sigtelserne, men yderligere detaljer om sigtelserne kommer ikke frem, idet dørene i vanlig stil blev lukket ved grundlovsforhørene på grund af politiets fortsatte efterforskning i saget.

På trods af Ekstra Bladets protest efterkom dommer Charlotte Meincke anklagerens begæring om dørlukning.

Mette F. fremlagde terrorplan på 11 punkter

Den 30-årige mand var til retsmødet iklædt en rød hættetrøje, da han ankom til retslokalet. Samtidig sad hans kæreste på tilhørerrækkerne, og den sigtede mand sendte et kys gennem luften, idet han kom ind i lokalet.

Mens anklager Stig Fleischer læste de alvorlige sigtelser op, græd den unge mands kæreste, og han forsøgte derfor at trøste hende ved et beroligende nik.

Kræver navneforbud
Den 30-årige mands forsvarer Lise Holten krævede navneforbud på grund af mandens ifølge hende ringe involvering.

- Det er så lille en flig af sagen, hvor han er nævnt, så det er unødigt krænkende, hvis hans navn bliver nævnt i det her kompleks, siger hun.

Her anholdes ny mistænkt i terror-sagen

Efter fremstillingen af den 30-årige, blev den 25-årige også stillet for dommeren.

Han blev ført ind i retslokalet iført en sort hættetrøje, og anklageren oplyste, at han var blevet anholdt klokken 06.26 fredag morgen.

Dommeren spurgte derfor, om han havde haft lejlighed til at tale med sin advokat, Berit Ernst, hvilket den 25-årige svarede ja til.

På spørgsmålet om, hvorvidt den 25-årige ville udtale sig, svarede han nej, og ønskede ikke at sige mere i sagen, ud over at han nægter sig skyldig.

Politiet går efter at få begge mænd varetægtsfængslet, hvilket der bliver taget stilling til samtidig for begge mænds vedkommende efter den 25-åriges fremstilling.