Sigtet for dobbeltdrab: Ofre skudt på få centimeters afstand

Den drabssigtede og hans nu afdøde ekskæreste og mor til hans barn har kæmpet om barnet i Statsforvaltningen

Ekstra Bladet var i Snøde og dække drabene og mandagens grundlovsforhør. Se seneste opdatering fra Langeland her
Følg Krimi

Det var en uhyggelig beskrivelse af det drama, der ramte den lille landsby Snøde på Langeland søndag aften kort før klokken 20 og kostede to mennesker livet.

Et drama, der efterlod en 5-årig børnehavepige moderløs - og med en 25-årig far, der her til eftermiddag blev varetægtsfængslet i foreløbigt tre uger for drabet på pigens 23-årige gravide mor og morens nye samlever. Han skal desuden mentalundersøges.

Ved dagens grundlovsforhør i Retten i Svendborg nægtede den sigtede at forholde sig til sigtelsen og ønskede heller ikke at afgive forklaring, fordi han var forvirret i hovedet. Han sad hovedsageligt og kiggede tomt ud i luften.

Efter dobbeltdrab: Krisehjælp i børnehaven

Men anklageren læste op fra den forklaring, den sigtede afgav til politiet over to omgange i nat mellem klokken 2.40 og 3.24.

Han har forklaret, at han mødte ekskæresten for omkring fem år siden, hvorefter de hurtigt fik datteren. Det var et turbulent forhold, hvor de også havde kæmpet om datteren i Statsforvaltningen. Han mente desuden, at ekskærestens nye samlever var med til at optrappe konflikten.

Han havde haft datteren siden i fredags, og lørdag var de i Legoland. Søndag aften kørte han med den sovende datter i bilen hjem til ekskæresten i Snøde på Langeland og sendte hende en besked med teksten 'nu'.

Mandag morgen var der blevet lagt blomster ved hoveddøren uden for det dræbte pars bolig. (Foto: Per Rasmussen)
Mandag morgen var der blevet lagt blomster ved hoveddøren uden for det dræbte pars bolig. (Foto: Per Rasmussen)
 

Her kom ekskæresten ud, ligesom også hendes nye samlever kom ud og, ifølge den sigtede, var han meget provokerende og tog fat i kraven på ham.

Seks-årig datter sad i bilen: Mor blev vendt om og skudt

På et tidspunkt gik det gevær, som han havde medbragt af og ramte ekskæresten. Et gevær, som han, ifølge sin forklaring, har købt på Gul & Gratis via en bankoverførsel, og som han mente, der var noget galt med, fordi det næsten gik af af sig selv.

Han har derefter forklaret, at ekskæresten begyndte at skrige, og han vendte bilen og kørte væk. Men efter cirka 200 meter vendte han bilen og kørte tilbage, hvor han påkørte ekskærestens samlever og skød ham to gange.

Han pegede derefter på ekskæresten, der stadig lå og skreg på vejen, med jagtgeværet, og skød hende.

Ifølge de tekniske rapporter, som anklageren dokumenterede i retten, er skuddene blevet afgivet med få centimeters afstand, måske med berøring fra geværmundingen. Den 35-årige mand er blevet skudt i ansigtet, mens kvinden er blevet skudt i hoved og mave. De lå fem-syv meter fra hinanden.

Han forklarede desuden, at ekskæresten ikke har været inde i bilen, men muligvis lige har hilst på datteren. Det fremgår altså ikke, hvor meget hun har opfanget af situationen.

Han forklarede desuden, at han efterfølgende blev hentet på sin privatadresse af sin stedfar, søster og mor. Stedfaren foretog derefter en civil anholdelse, og han blev efterfølgende anholdt.

Ved grundlovsforhøret blev der nedlagt navneforbud for den 23-årige kvinde og parrets fælles barn. Se live-dækning fra retten her.

Efter dobbeltdrab: Krisehjælp i børnehaven

Seks-årig datter sad i bilen: Mor blev vendt om og skudt

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+