Annonce:
Annonce:

Sigtet for drab: Fængslet for kidnapning i forvejen

25-årig fremstilles for medvirken til drab på Christiania i sommer

Seks dage efter drabet blev der holdt mindehøjtidelighed på Christiania.
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): En 25-årig mand er torsdag formiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør, hvor han sigtes for medvirken til drabet på en 22-årig christianit, der blev skudt i området ved Pusher Street natten til 3. juli i år.

Den unge etnisk danske mand var kort klippet og havde fuldskæg. Han var iklædt en T-shirt, havde tatoveringer på overarmene og fremstod høflig, da han hjalp til, mens der skulle flyttes stole rundt i det lille retslokale.

Han sigtes for - sammen med foreløbigt unavngivne medgerningsmænd - at have have været med til forberedelsen af drabet på den 22-årige. Heri indgik anskaffelsen af en bil og et skydevåben, der skulle anvendes til likvideringen.

Via sin advokat nægtede den unge mand sig skyldig.

Efter drabet blev det 22-årige offer mindet på forskellig vis. Foto: Kenneth Meyer
Efter drabet blev det 22-årige offer mindet på forskellig vis. Foto: Kenneth Meyer
 

Annonce:

Lukkede døre
Med henvisning til sagens grove karakter, og fordi der er medgeningsmænd på fri fod, udbad anklager Emilie Clausen sig dørlukning. Derfor blev tilhørerne afskåret fra at høre, hvilket materiale som politiets efterforskning foreløbigt har ført med sig.

Dommer, Finn Haagaard, valgte at efterkomme anklagerens anmodning.

Den 25-årige sad i forvejen fængslet i en anden sag. Det oplyste politiet i en pressemeddelelse onsdag.

Ekstra Bladets research viser, at der er tale om en kidnapningssag, hvor den 25-årige sammen med to andre blev anholdt i juli i år.

Krævede 500.000
Trioen er sigtet for - sammen med flere uidentificerede medgerningsmænd - at have planlagt og tilrettelagt en kidnapning, hvor offeret 7. juli blev frihedsberøvet i Brønshøj og derefter fragtet til Midtsjælland.

Her var han ifølge politiet fastspændt i hele perioden og blev udsat for grov vold, mens de krævede et større beløb for at udlevere ham.

Ifølge sigtelsen blev offeret overfaldet og kørt væk i sin egen bil, der senere blev fundet udbrændt. Kravet var en løsesum på 500.000 kr.

Annonce:

Pengene blev aldrig betalt, da politiet lokaliserede og befriede offeret på en landejendom på Midtsjælland.

Kidnapningssagen har foreløbigt intet med drabet på 'Staden' at gøre.

Fingerpeg
Sagen kan dog give et fingerpeg i retning af, hvad motivet til drabet på den 22-årige kan bunde i. Ekstra Bladet erfarer, at flere af de anholdte i kidnapningssagen har berøringsflade med miljøet omkring Pusher Street.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan den dræbte 22-årige christianit måske slet ikke var målet for de dræbende skud.

Da han blev dræbt sad han i en stol, som en anden mand kort forinden havde siddet i - og at der derfor kan være tale om en forveksling.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: