Sigtet for drabsforsøg: - En alvorlig sag

En 52-årig mand og en 40-årig mand er sigtet for henholdsvis drabsforsøg og medvirken til forsøg på drab efter skudepisode fredag eftermiddag

Sigtet for drabsforsøg: - En alvorlig sag

Her ses episoden, hvor den 52-årige bliver skudt af politiet efter at have trukket kniv mod Rasmus Paludan i Aarhus. Video: Øxenholt Foto.

Fredag eftermiddag blev en 52-årig mand skudt i benet af politiet og anholdt, da han gik med en kniv under en Paludan-demonstration ved Digterparken i Aarhus.

Natten til lørdag har politiet yderligere anholdt en 40-årig mand fra lokalområdet.

De to mænd er sigtet for henholdsvis drabsforsøg og medvirken til forsøg på drab.

Det skriver Østjylland Politi i en pressemeddelelse.

- Vores efterforskning ledte os sidst på aftenen på sporet af den 40-årige, som vi mistænker for at have spillet en rolle i forbindelse med episoden fredag. Af hensyn til den igangværende efterforskning ønsker vi lige nu ikke at oplyse yderligere, men der er tale om en alvorlig sag, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

Efter skud til Paludan-demo: Nu melder politiet ud

De oplyser ligeledes, at de på nuværende tidspunkt ikke har det fulde overblik over sagen.

Både den 40-årige og den 52-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus lørdag klokken 14.

Anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet holdes bag dobbeltlukkede døre.

Den 52-årige mand blev skudt, efter han kom igennem politiets afspærring til Paludan-demonstrationen bevæbnet med en kniv.

Manden reagerede ikke på politiets anråb og varselsskud, hvorefter de affyrede et skud mod manden, der blev ramt i benet.

Knivmanden ramte ikke nogen med kniven og er nu indlagt på hospitalet. Han meldes uden for livsfare og det vurderes, at han er i stand til at møde i retten senere lørdag.

Uroligheder
Efter skudepisoden opstod der uroligheder omkring Gellerupparken, hvor flere personer satte ild til en bil og container, samt kastede sten mod patruljebiler.

Ingen kom dog alvorligt til skade og ingen er anholdt i forbindelse med urolighederne, der fortsatte indtil klokken tre natten til lørdag.

Politiet har været talstærkt til stede i bydelen siden fredag eftermiddag og forventer fortsat at være synlige i området resten af weekenden.

Kastede sten mod politibil

Paludan: 'Han ville slå mig ihjel'