Sigtet for drabsforsøg på betjent er kendt af PET

Den 25-årige mand, der er varetægtsfængslet for knivoverfaldet på en betjent i Center Sandholm, var i forvejen i PET's søgelys

Oplysningerne om den 25-årige mand kan få store konsekvenser for sagens videre forløb. Hør mere om det i indslaget her
Følg Krimi

Den 25-årige mand, der tidligere i dag blev varetægtsfængslet for drabsforsøg på en betjent på Center Sandholm, er kendt af PET i forvejen.

Det oplyser Politiets Efterretningstjeneste i en pressemeddelelse.

Ifølge PET har den statsløse palæstinenser tidligere angrebet minister i Sverige.

- Oplysningerne om angrebet mod en svensk minister er efter anholdelsen af mistænkte bekræftet af de svenske myndigheder, med hvem PET nu har en uddybende dialog om sagen, står det blandt andet i pressemeddelelsen.

PET hentyder til et angreb på den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, i marts i år.

På et asylcenter i Broby blev ministeren oversprøjtet med skum fra en skumslukker. Sammenhængen bekræftes ifølge Aftonbladet af det svenske sikkerhedspoliti.

Fængslet for drabsforsøg: Fandt blod på 25-årigs værelse

Derudover oplyser PET, at efterretningstejensten af andre danske myndigheder er blevet advaret om, at den 25-årige mand havde sympati for Islamisk Stat, samt at han var psykisk ustabil og muligvis havde ønske om at udrejse til Syrien eller Irak.

Derudover er han sigtet i en anden, mindre sag i Danmark.

- PET kan i øvrigt oplyse, at den mistænkte er sigtet i en tidligere sag om trusler mod en polititjenestemand, lyder det i pressemeddelesen.

Betjent stukket i ryg og hals: 25-årig nægter sig skyldig

Den 25-årige mand blev fængslet i Retten i Hillerød frem til 22. oktober, fordi dommeren mente, der var begrundet mistanke om, at han var gerningsmanden til det blodige knivstikkeri. Selv nægtede han sig skyldig.

Blandt beviserne var, at den sårede betjent havde genkendt ham som gerningsmanden, ligesom den sigtede havde nogle skader - heriblandt et sår i ansigtet - som stemte overens med de skader, politimanden har forklaret, at han påførte gerningsmanden i et forsøg på at forsvare sig selv.

DF kræver svar fra Pind: Var drabsforsøget i Sandholm terror?

Den 25-årige boede ikke på Center Sandholm, men derimod på Udrejsecenter Sjælsmark, hvor han ventede på at blive sendt ud af Danmark, efter han havde opgivet sin asylansøgning i foråret i år.

Politiet mener, han forcerede hegnet omkring politiets bygning i Sandholm og brød ind gennem et vindue ved gavlen, hvor ruden var smadret. Inde i bygningen overfaldt han - ifølge sigtelsen mod ham - en 56-årig betjent med mindst tre knivstik i halsen, ryggen og armen.

Han var efter overfaldet i livsfare, men er nu stabil.

Ekstra Bladet følger sagen...

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind