Sigtet for drabsforsøg på Yussuf Y: Anholdt med skarpladt pistol

28-årig nægter sig skyldig i drabsforsøg på Yussuf Y. Han er nu varetægtsfængslet i fire dage

Den 28-årig marrokanske storebror, der siden 7. februar har været efterlyst for forsøg på manddrab begået på på Tagensvej ud for nummer 88 sammen med sin 22-årige lillebror, var i besiddelse af en skarpladt pistol kaliber 7.62 med minimum 9 skarpe patroner, da han i går blev anholdt klokken 14.35 i en lejlighed på P.G. Ramms Alle på Frederiksberg.

Det erkendte han i eftermiddag i Københavns dommervagt, da han blev fremstillet for forsøg på manddrab ved 7. februar sammen med sin lillebror at have affyret mindst otte skud mod en bil med fem personer.

Den 28-årige sendte et hurtigt nik og smilede kækt til to unge kvinder, han kendte, som var til stede i dommervagten, da han kom ind. Først for at ’blive vendt’, da fristen var ved at udløbe, og lidt senere for at få foreholdt to yderligere sigtelser.

Krimi Sigtet for drabsforsøg: Eftersøgt storebror anholdt

Han nægter sig skyldig i forsøg på manddrab, og han nægtede sig skyldig i at have været i besiddelse af den pistol, der blev brugt ved skyderiet den 7. februar, sagde hans forsvarer.

Men han erkendte sig skyldig i at have været i besiddelse af en pistol med mindst 9 skarpe patroner, da han i går blev anholdt, kom det frem i retten, inden dommeren valgte at lukke dørene på begæring af anklageren, fordi der forestår yderligere efterforskning.

Krimi 22-årig fængslet for drabsforsøg på Yussuf Y

Forsvareren protestere mod dørlukning, med den begrundelse, at politiet har efterforsket sagen i fire måneder, og sagen har været detaljeret beskrevet i pressen, ligesom den er tæt på at skulle berammes. Det samme gjorde Ekstra Bladets journalist i retten.

Politiet leder stadig efter gerningsmænd fra lørdagens skudepisode på Tagensvej. (Foto: Privat) Krimi Efter seks drabsforsøg: Nu mandsopdækkes Yussuf Y af politiet

Den 28-årige, der allerede 22. februar blev varetægtsfængslet in absentia sigtet for forsøg på manddrab, har været på flugt fra politiet siden drabsforsøget 7. februar.

11. februar blev han og hans bror efterlyst med navn og billede af Københavns politi, hvilket fik hans lillebror,  til selv at troppe op hos politiet med en advokat. Han blev herefter fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Krimi Sigtelse: Bandebrødre ville dræbe to med skud i København

Den 28-årige blev i eftermiddag varetægtsfængslet i  fire dage. Han skal så fremstilles igen samme dag som sin bror, der allerede sidder varetægtsfængslet, så de kommer til at følges ad i retssystemet.

Målet for drabsforsøget 7. februar var den 23-årige Yussuf Y, som er blevet forsøgt myrdet mindst fem gange. Både han og hans 25-årige kammerat blev ramt af skud, men kun lettere såret. Tre andre passager i bilen blev ikke ramt.

Ifølge politiet har de to varetægtsfængslede en vis tilknytning til bandegrupperingen Brothas, og  skyderiet skulle bunde i ’noget internt fnidder’, som politiet tidligere har udtrykt.

Københavns Politi efterlyser brødrene Ousama(tv.) og Amin(th.) Toutouh i forbindelse med drabsforsøg på Tagensvej i København lørdag aften (Politifoto) Krimi Politi efterlyser to marokkanske brødre for skyderi

Ifølge politiet kørte de to nu varetægtsfængslede marrokanske brødre i en grå Skoda Superb Sedan op på siden af en Mercedes og affyrede mindst otte skud ud af sidevinduet mod bilen og dens fem passagerer. Brødrene accelererede herefter kraftigt og forsvandt ad Tagensvej i nordlig retning.

To personer blev ramt af skuddene. En to gange i brystet og to gange i benene. En anden af et skud i den ene ankel. Grundet anvendelse af skudsikker vest, blev skuddene i brystet ikke fatale.