Sigtet for knivvold: Far troppede op ved statsfængsel med efterlyst søn

Et halvt år efter knivstikkeri i Hvidovre blev mistænkt 19-årig afleveret ved indgangen til Horserød Statsfængsel af sin far

Daniel Jul Heidelbach, sigtet for vold og knivstikkeri, har været på flugt fra politiet siden 23. juni, men er nu bag tremmer. Politifoto
Daniel Jul Heidelbach, sigtet for vold og knivstikkeri, har været på flugt fra politiet siden 23. juni, men er nu bag tremmer. Politifoto
Følg Krimi

Den 19-årige formodede knivstikker Daniel Jul Heidelbach er efter en måneder lang springtur i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup.

23. juni flygtede han fra politiets varetægt, og for en måned siden udsendte Københavns Vestegns Politi en efterlysning med navn og billede af Daniel Jul Heidelbach. Ifølge anklager Pernille Røper Søberg fik det i torsdags den 19-åriges far til at tage affære.

- Faren tager tilsyneladende fat i ham og kører til Statsfængslet ved Horserød, hvor sønnen mangler at afsone for en tidligere dom, siger anklageren til Ekstra Bladet.

Efter grundlovsforhøret i dag er Daniel Jul Heidelbach blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Efterlyst for knivstik stak af fra politiet

Han er sigtet for et knivstikkeri i Hvidovre 6. april, hvor en ung mand fik et knivstik i ryggen og blev udsat for anden grov vold.

Volden udspillede sig i forbindelse med en større fest på Hvidovrevej, hvor en gruppe unge endte i slagsmål.

To måneder efter episoden blev Daniel Jul Heidelbach og en 20-årig formodet medgerningsmand fremstillet for en dommer, men der var ikke nok beviser til at holde Daniel Jul Heidelbach bag tremmer.

- En uge senere havde politiet fået nogle oplysninger, som godtgjorde, at det var Daniel, der stod bag knivstikkeriet, og de tog igen ud for at anholde ham, fortæller anklager Pernille Røper Søberg.

Her så Daniel Jul Heidelbach imidlertid sit snit til at stikke af gennem et toiletvindue, inden han skulle køres til politistationen i Albertslund.

Han har siden da været varetægtsfængslet in absentia for grov vold, og efter efterlysningen i medierne i starten af august og et tv-indslag i Station 2 Efterlyst på TV2 i torsdags, valgte den 19-åriges far altså at 'hjælpe' sønnen med at få meldt sig selv til ordensmagten.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+