Annonce:
Annonce:

Sigtet for krænkelser: Skoleleder stopper

'Jeg har svigtet', skriver nu forhenværende skoleleder på Aabybro Friskole til skolens forældre

Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Aabybro Friskole har mistet sin skoleleder. Hun har som konsekvens af en sag om blufærdighedskrænkelser mod flere af skolens elever taget sin afsked.

Det fremgår af et internt brev, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

'Jeg har handlet (eller ikke handlet) i god tro. Jeg har svigtet - ikke bevidst!', skriver den nu forhenværende skoleleder til skolens forældre om sin afgang.

Den kommer i kølvandet af, at en ansat er blevet sigtet for blufærdighedskrænkelser mod en række af skolens elever. Det bebrejder den tidligere skoleleder sig selv.

En stor fjende
Hun skriver: 'Aabybro Friskole er den skole, den er i dag, pga. stor tillid, åbenhed og direkte kommunikation mellem både elever, ansatte og forældre. Dette har ikke kunnet holde vand mht. ansættelsesforholdet til denne medarbejder'.

Annonce:

Ekstra Bladet har været i kontakt med den tidligere skoleleder, som ikke ønsker at uddybe baggrunden for, at hun fratræder.

'Jeg ser næsten altid de positive sider i næsten alle mennesker - såvel børn, ansatte og forældre. Og det har været positivt og en drivkraft det meste af vejen, MEN i denne situation har det været en stor fjende. Jeg er især frygtelig ulykkelig over den situation, de implicerede børn og familier er bragt i'.

I fuld gang
Den mandlige ansatte, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke længere har sin gang på skolen, har ifølge politiet udsat piger fra Aabybro Friskole i alderen 8-13 år for blufærdighedskrænkelse.

- Efterforskningen kører, og vi er i fuld gang med at tale med de implicerede i sagen. Derfor er det begrænset, hvad vi kan og vil sige om sagen i øjeblikket, siger Frank Olsen, som er leder af efterforskningen.

En ny skoleleder er nu blevet konstitueret. Hun er optaget af censoropgaver, hvorfor friskolen henviser til formanden for bestyrelsen for kommentarer.

Annonce:

Han har i skrivende stund ikke besvaret Ekstra Bladets opkald.

Nordjyllands Politi har ikke ønsket at oplyse, hvordan den sigtede stiller sig til sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: