Sigtet for medvirken til to drab og fem drabsforsøg: Nu er de fængslet

De to mænd, der er sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i weekend er varetægtsfængslet

Her ses den mistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein. De to første billeder er taget på tidspunkterne for terrorangrebene, hvor man kan se, at han har skiftet tøj undervejs. Det tredje er taget ved en tidligere lejlighed. Fotos: Politiet
Her ses den mistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein. De to første billeder er taget på tidspunkterne for terrorangrebene, hvor man kan se, at han har skiftet tøj undervejs. Det tredje er taget ved en tidligere lejlighed. Fotos: Politiet
Følg Krimi

To unge mænd på 19 og 22 år er varetægtsfængslet i 10 dage for at hjælpe den mistænkte for to drab og fem drabsforsøg i weekenden i København.

Dermed har Københavns Politi 10 dage til at finde beviser mod de to mænd, som ikke skal sidde varetægtsfængslet i isolation.

Det havde specialanklager Stig Fleischer ellers krævet og til med i fire uger, og forskellen sender et signal om tynde beviser, mener forsvarer for den 22-årige mand.

Far til terror-mistænkt: Jeg er i chok

- Det sender et signal om, at det materiale, der er blevet lagt frem, er tyndbenet, siger den sigtedes forsvarer Anders Rohde efterfølgende til Ekstra Bladet.

De nu fængslede blev anholdt efter, at den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein blev skudt og dræbt tidligt søndag morgen.

Masser af blomster: Her mindes terrormistænkt

Omar Abdel Hamid El-Hussein havde åbnet ild mod politiet ved Nørrebro Station. Forinden havde han ifølge politiet udført to angreb med to dræbte og fem sårede til følge.

De to unge mænd er sigtet for medvirken til de to drab og fem drabsforsøg, fordi de ifølge politiet har hjulpet den 22-årige med at skaffe det våben, han brugte ved angrebene.

Betjent reddet af skudsikker vest

De er også sigtet for at have hjulpet med at skaffe våbnet af vejen efterfølgende, ligesom de angiveligt har sørget for et tilflugtssted for den 22-årige. Sidst, men ikke mindst er de sigtet for besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder.

Selvom varetægtsfængslingen var kortere end krævet af anklagemyndigheden, så er specialanklageren tilfreds.

- Jeg er tilfreds med, at retten har ment, at der var grundlag for at varetægtsfængsle de to, og det giver nu politiet arbejdsro i sagen, da de blev fængslet så de ikke kunne forhindre efterforskningen, siger Stig Fleischer til Ekstra Bladet.

- Jeg krævede fængsling i isolation, som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, men uden er også ok, da der stadig er besøgs- og brevkontrol, forklarer specialanklageren.

Terror: To sigtet for medvirken til drab

Ingen af de sigtede kærede fængslingen, og varetægtsfængslingen er ikke kæret til landsretten.

Afsløring: Her er gerningsmanden

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.