Sigtet for mord: Farlig 25-årig på flugt

25-årige Barzan Bahjat Khalil er sigtet for at have dræbt sin storesøster i Horsens i december sidste år

Den 25-årige syrer Barzan Bahjat Khalil, der er sigtet for mord på sin storesøster, flygtede mandag aften fra Psykiatrisk Afdeling O2 i Horsens mellem kl. 21.00 og 00.30.

- Ifølge de foreløbige oplysninger er han flygtet ved at forcere en mur i en indre gård, oplyser efterforskningsleder Peter Thaysen fra Sydøstjyllands Politi.

Han skulle have dræbt sin 28-årige storesøstr, Shinda Khalil, i en lejlighed på Sønderbrogade den 29. december 2014. Han efterlyses af Sydøstjyllands Politi og beskrives som mellemøstlig af udseende, 183 cm høj, almindelig af bygning, lys hudfarve, sort hår og brune øjne.

Politiet beskriver ham som psykisk syg og muligvis farlig og opfordrer derfor folk til ikke selv at tage kontakt til ham personligt, men i stedet ringe 112.

Politiet har siden mandag aften har søgt efter ham på alle kendte og sandsynlige opholdssteder, men at de ikke har haft held med eftersøgningen.

- Vi håber meget på, at vi får henvendelser fra folk, der konkret har set ham, siger Peter Thaysen.

Før drabet i december havde den sigtede Barzan Bahjat Khalil angiveligt talt om at rejse til Syrien for at kæmpe for Isamisk Stat, men politiet har ingen konkrete oplysninger om, at han skulle være på vej til Syrien.

- Han er muligvis flygtet til udlandet, men vi har ingen indikationer på, at han skulle være på vej til Syrien, så vi efterforsker helt åbent, siger Peter Thaysen.

Den 28-årige søster blev dræbt af adskillige knivstik foran flere familiemedlemmer i lejligheden i Horsens. Den drabssigtede mødte op til grundlovsforhøret med forbindinger på hænder og arme - angiveligt skader han skulle have påført sig under knivdramaet.

Ved grundlovsforhøret erkendte den 25-årige at have dræbt sin søster, men at det skulle have været i selvforsvar.

Storesøsteren Shinda Khalil var en kendt skuespillerinde i sit hjemland, hvor hun var kendt fra både tv-serier og film, inden hun sammen med sin familie flygtede til Danmark på grund af rædslerne i Syrien.

Shinda Khalil var en kendt skuespiller i Syrien, inden hun flygtede til Danmark, hvor hun blev dræbt kort før nytår (Foto: Gamjoo.ir)
Shinda Khalil var en kendt skuespiller i Syrien, inden hun flygtede til Danmark, hvor hun blev dræbt kort før nytår (Foto: Gamjoo.ir)
 

Opdateres..

En mand blev bragt til Rigshospitalet efter et alvorligt knivstikkeri sent tirsdag eftermiddag. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Øjenvidne: Han skreg: Det er min lillebror - hjælp, han dør

Politiets kriminalteknikere arbejder fortsat ved gerningsstedet i Sønderbrogade i Horsen efter det blodige knivdrab søndag aften. (Foto: Ernst van Norde) Krimi Sigtet for drab på søster: I retten med forbindinger på hænderne

Shinda Khalil var en kendt skuespiller i Syrien, inden hun flygtede til Danmark, hvor hun blev dræbt kort før nytår (Foto: Gamjoo.ir) Krimi Søskende-drab i Horsens: Dræbt kvinde var kendt skuespiller