Sigtet: Havde promille på 3,37, da han bragede ind i ægtepar

Den 42-årige mand, der mandag aften torpederede en bil med et ældre ægtepar, havde en promille på 3,37 under ulykken. Manden er nu varetægtsfængslet i 14 dage

Her kan du se billeder fra uheldet (foto: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Med en promille på 3,37 bragede en 42-årig mand op i enden på en sort passat, hvori et ældre ægtepar befandt sig, herefter fortsatte han over en cykelsti og endte i modsatte vejbane. Brandvæsenet måtte tilkaldes for at skære ægteparret fri fra den sorte passat. De er begge uden for livsfare.

Der var ingen tvivl om, at den 42-årige mandag aften havde en høj promille. Selv dagen efter klokken 14 under grundlovsforhøret i retten i Glostrup lugtede han af alkohol og værtshus. Hans hår var uglet, og han bar det samme tøj, som han havde haft på under ulykken. Da anklageren under den 42-åriges forklaring gør ham opmærksom på, at hans promille aftenen forinden var på 3,37, svarer han:

- Ja, det kan jeg da også godt mærke i dag.

Den 42-årige blev sigtet for spirituskørsel, uagtsom kørsel samt for at køre uden kørekort. Han blev mandag aften omkring klokken 22.30 anholdt af politiet, da han angiveligt var føreren af den bil, som var skyld i hele ulykken, der skete i krydset ved Jyllingevej og Rødovrevej. Han nægter sig skyldig.

Voldsom høj promille

Under retsmødet kom det frem, at den 42-årige fik taget to alkoholtest og en blodprøve kort efter ulykken. Resultatet af blodprøven viste, at han havde en promille på ikke mindre end 3,37. Ifølge Rådet for sikker trafik er man med en promille over 3,0 i risiko for at miste bevidstheden.

Den 42-årige mand forklarede i retten, at han ikke selv var føreren af bilen. Det var derimod hans bekendte ved navn Kasper, som angiveligt skulle have kørt bilen. Ifølge den 42-årige løb vennen Kasper fra ulykkesstedet, og den 42-årige forklarede, at han efterfølgende satte sig over på førersædet, da han ville flytte bilen fra vejbanen.

Vidner fra stedet modsiger dog denne forklaring. Det gælder blandt andet et vidne fra en nærliggende tankstation, som ikke tog øjnene fra bilen efter sammenstødet. Vidnet så ingen løbe fra ulykkesstedet. Da politiet ankom forsøgte den sigtede at gemme nøglerne til bilen i en blomsterkumme.

Tidligere dømt

Under grundlovsforhøret fortalte den 42-årige, at han tidligere har haft et problem med alkohol, men at han siden sin sidste dom for spirituskørsel ikke har drukket så voldsomt, som han gjorde i løbet af mandagen. Han er derudover tidligere dømt i hele fem forhold med spirituskørsel. Den seneste dom var tilbage i januar 2014, hvor han modtog en straf på 80 dages fængsel samt frakendelse af kørekortet i 10 år.

Den 42-årige blev varetægtsfængslet i 14 dage med den forklaring, at der er begrundet mistanke for, at han har gjort sig skyldig i de forhold, der står i sigtelsen. Ligeledes er han tidligere straffet for op til 5 tidligere forhold af spirituskørsel.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.