Sigtet i bande-skyderi: Kræves dømt for brutal voldtægt

DNA forbinder nu en 20-årig fra skyderiet i Field´s til en brutal voldtægt på en prostitueret

Skyderiet i Field´s skete i p-kælderen blandt skrækslagne gæster. (video: Linda Johansen og Kenneth Meyer)
Følg Krimi

En af de varetægtsfængslede fra bande-skyderiet i indkøbscenteret Field´s i København i marts, er nu blevet tiltalt for en brutal voldtægt af en prostitueret kvinde i en baggård på Halmtorvet.

Voldtægten var uopklaret, indtil den 20-åriges dna-profil efter skyderiet i Field´s blev kørt gennem dna-registeret, og der så var et 'hit' til et biologisk spor fra voldtægtssagen.

Den 20-årige nægter sig skyldig i voldtægt, grov vold og røveri mod den prostituerede.

Politiet har valgt at skille sagerne om voldtægt og skyderiet i Field´s ad, så den 17. august stilles den 20-årige for Københavns Byret tiltalt for voldtægten, mens han stadig er sigtet og varetægtsfængslet for drabsforsøg i skyderiet fra Field´s.

Ni er sigtet for drabsforsøg og våbenbesiddelse. En er på flugt fra politiet, en er løsladt af helbredsmæssige årsager, mens syv stadig sidder varetægtsfængslet. Retssagen om bande-opgøret kommer næppe i gang før til næste år.

Tiltale: Gik amok i baggård
Voldtægten på Halmtorvet skete den 9. januar i år cirka kl. 00.45, godt to måneder før skyderiet i Field´s den 18. marts.

Ifølge tiltalen var den 20-årige og den prostituerede gået ind i en baggård ved Halmtorvet 29D for at afvikle et aftalt seksuelt forhold mod betaling - men ikke samleje.

Pludseligt krævede den 20-årige, ifølge anklageskriftet, også samleje, og da kvinden afviste ham, gik han amok. Han sprøjtede peberspray i øjnene på kvinden, slog hende en eller flere gange i hovedet, sparkede hende flere gange på kroppen og tiltvang sig samleje.

Derefter krævede han at få hendes penge, og han rev hendes jakke af og flygtede med jakken, der indeholdt cirka 1000 kr. Derfor er den 20-årige også tiltalt for røveri.

Beboere slog alarm
Det var beboere i ejendommen, som hørte tumult fra baggården, der alarmerede politiet. En patrulje fandt den prostituerede forslået og med blod i ansigtet, og hun fortalte, at hun var blevet voldtaget.

Hun pådrog sig skader og mærker i hovedet, på halsen, armene og hænderne.

Politiet fandt en video-overvågning fra området, hvor den formodede gerningsmand ses flygte fra stedet.

Ifølge politiets sigtelsen deltog den 20-årige to måneder senere i det vanvittige bandeopgør i Field´s blandt flere hundrede sagesløse kunder. Han blev dog først anholdt knapt en måned senere, den 11. april, da Nordsjællands politi stoppede ham i en bil.

På flugt fra politiet: Har du set Abdi?

Tumulterne startede i selve indkøbscentret og endte nede i parkeringskælderen i en regulær skud-duel, hvor de to grupper skød på hinanden. Der blev brugt mindst to håndvåben. En 17-årig blev skudt i ryggen, mens en 18-årig blev skudt i armen.

Politiets teori er, at skyderiet i Field´s var hævn for at drabsforsøg i Persillehaven i Herlev den 11. marts, hvor en 21-årig lillebror til en af gerningsmændene fra Field´s blev livsfarligt kvæstet af et skud.

Tre unge sad i en bil, da flere gerningsmænd åbnede ild imod dem. Den 21-årige blev ramt af et skud gennem venstre siderude.

Så sin bror blive skudt: Tog hævn i Field's

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind