Sikkerhedsalarm ved Louvre er afblæst

Område omkring Louvre, hvor Macron skal tale, blev kortvarigt evakueret, men er nu genåbnet.

Det franske politi meddeler på Twitter, at sikkerhedsalarm ved Louvre i Paris tidligt søndag eftermiddag er afblæst, og at situationen er normaliseret.

Den berømte plads, hvor præsidentkandidaten Emmanuel Macron ventes at tale senere på valgdagen, blev evakueret tidligere på eftermiddagen.

Det er planen, at Macron skal fejre en eventuel valgsejr på den store plads i hjertet af Paris.

En talskvinde for Macrons valgkampagne, Pauline Calmes, sagde tidligere, at pladsen blev evakueret som en forholdsregel, efter at der var kommet en advarsel om et muligt brud på sikkerheden.

Calmes sagde ikke, hvad der var årsag til evakueringen, blot at den blev beordret af politiet.

Det verdensberømte Louvre-museum er i forvejen stærkt bevogtet, efter at en ekstremist under valgkampen angreb soldater, der stod på vagt i nærheden af museet.

Sikkerheden har været skærpet under søndagens valg i Frankrig med titusinder af ekstra politifolk. Valgkampen har til dels været overskygget af den store opmærksomhed på sikkerheden.

Landet har oplevet nogle af de værste terrorangreb i Europa de seneste år.

Det var blandt andet angrebet på det satiriske magasin Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris i januar 2015 med 20 dræbte.

Samme år kom de voldsomme angreb på spillestedet Le Bataclan og flere andre steder i Paris, der kostede 130 mennesker livet.

I sommeren 2016 kørte en radikaliseret islamist en stor lastbil ind i en folkemængde på strandpromenaden i Nice. 86 mistede livet.