Simons farfar dræbt af sygeplejersken: En retfærdig dom

Simon Lerking-Herskov er lettet over, at der nu er faldet dom i sagen mod sygeplejersken, selv om den ikke er helt slut endnu

Hør dagens seneste opdatering fra retssalen her

72-årige Arne Herskov blev slået ihjel af en overdosis morfin og Stesolid af den 31-årige sygeplejerske Christina Aistrup Hansen, mens han var indlagt til pleje på medicinsk afdeling på Nykøbing Falster Sygehus i 2012.

Arne var Simon Lerking-Herskovs farfar, og han er lettet over, at der nu er faldet dom i sagen.

- Det gik meget hurtigt i forhold til, hvad jeg havde forventet, siger Simon Lerking-Herskov om skyldspørgsmålet og dommen i den særegne sag, der blev afsluttet inden frokost.

- Det er rart, at få en afklaring af, at hun har gjort det. Jeg stoler nok på det danske retssystem til, at jeg tror, at de er nået frem til den rigtige afgørelse, selv om jeg godt ved, at hun har anket, siger Simon Lerking-Herskov, der ikke selv havde mulighed for at være i retten ved domsafsigelsen.

Christina Hansen er kendt skyldig i drab. Krimi Sygeplejerske skyldig i drab: Nu er dommen faldet

Det betyder noget for ham at have fået denne vished om, hvad der skete med hans farfar.

- Det er ligesom, at der er kommet en afklaring over det. Over, hvad der er sket, siger han.

- Hvad tænker du om, at hun er idømt livstid?

- Hun har jo slået tre menneske ihjel og forsøgt at slå et fjerde menneske ihjel. Så jeg synes egentlig, at det er en retfærdigt dom, siger han og tilføjer:

- Det er selvfølgelig tragisk at der var nogen, der døde, og hendes familie og barn er også en form for ofre. Så jeg kan ikke være glad for dommen. Der er ikke noget positivt ved at et menneske slår ihjel, og det opvejer jo aldrig det tab, man har lidt, at hun er dømt, siger Simon Lerking-Herskov.

Artiklen fortsætter under billedet:

Arne Herskov (t.v) blev en af sygeplejerskens ofre. Foto: Privat
Arne Herskov (t.v) blev en af sygeplejerskens ofre. Foto: Privat
 

Skulle udskrives
Arne Herskov var indlagt på afdeling M 130 på Nykøbing Falster Sygehus, da han fik den dødbringende injektion den 4. marts 2012. Hans søster har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at han ikke havde den største livslyst, fordi han havde mistet sin voksne søn.

Men hans tilstand forbedredes på afdelingen, og det var meningen, at han skulle udskrives den følgende dag.

Han blev fundet uden respiration og puls kl. 9.39 og overført til intensivafdelingen. Han døde samme dag klokken 21.30.

Der var ordineret morfin til ham efter behov, men ifølge journalerne har han ikke fået det.

Der blev fundet en morfinmængde i hans krop, der svarer til cirka 3 mg ved dødstidspunktet, og hvis man regner med en halveringstid for omsætningen af morfin på tre timer, svarer denne mængde til cirka 50 mg indgivet 12 timer tidligere, hvor Arne Herskov blev fundet livløs.

- På den baggrund finder retten det ubetænkeligt at anse for godtgjort, at Arne Herskov er død som følge af, at han blev indgivet en dosis diazepam og en overdosis morfin. Under hensyn til den betydelige mængde morfin, der er indgivet Arne Herskov må det udelukkes, at det er sket på grund af en fejl, skriver retten i begrundelsen i sin skyldkendelse.

Hør dagens seneste opdatering fra retssalen her
Hør dagens seneste opdatering fra retssalen her

Sygeplejersken Christina Hansen er tiltalt for at have dræbt Simon Lerking-Herskovs (øverst th.) farfar, Arne Herskov (nederst th.) Fotos: Privat og Per Rasmussen Krimi Barnebarn til afdøde Arne: Det er mærkeligt det hele

  Arne Herskov (tv) var indlagt på Nykøbing Falster Sygehus og skulle have været på aflastning på et plejehjem, da han uventet døde. Her sidder han med sine to brødre Vagn og Kenny. Foto: Privat Krimi Sygeplejerske tiltalt for at dræbe Arne: Min bror var ikke dødssyg