Skal syv år i fængsel: Fornærmede kongehuset på Facebook

Kvinden, der er alene med sit barn, fik først en straf på 14 år, men den blev siden forkortet

Billedet af kongehuset i Thailand er taget i december 2012. Kongen, Bhumibol Adulyadej, sidder i midten på balkonen (Foto: AP)
Billedet af kongehuset i Thailand er taget i december 2012. Kongen, Bhumibol Adulyadej, sidder i midten på balkonen (Foto: AP)
Følg Krimi

I Thailand er det en majestætsfornærmelse, hvis man siger noget negativt om kongehuset. Faktisk er det så stor en fornærmelse, at man kan komme i fængsel for det.

Det får en singlemor i landet nu at føle, efter hun skrev et opslag på Facebook om, at et kup mod kongehuset var nært forestående. Det skriver det lokale medie Bangkok Post.

- En videre undersøgelse konkluderede, at der var tale om majestætsfornærmelse, siger Thanathorn Thananon, der er advokat i en gruppe for menneskerettigheder i landet, til et tysk nyhedsbureau ifølge det thailandske medie.

Mild straf
Fængselsdommen faldt onsdag i den her uge, men den havde oprindeligt været endnu strengere end de syv år. Tirsdag faldt nemlig en anden dom over kvinden, hvor retten ville have hende 14 år i fængsel. Den dom blev altså halveret dagen efter.

- Vi fik oprindeligt slet ikke at vide, at sagen skulle køre. De havde kun sagt til tiltalte, at hun skulle møde op, siger advokaten.

Kvinden er fraskilt og alene med et 14-årigt barn.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.