Skandaleramt it-firma hjælper politiet i bestikkelsessag

It-firmaet Atea, der har været indblandet i bestikkelsessager, har hjulpet politiet med tirsdagens anholdelser

It-selskabet Atea, der kom på alles læber i 2015 med afsløringerne om bestikkelse i den såkaldte Region Sjælland-sag, har hjulpet politiet frem mod de 27 anholdelser, der er foretaget tirsdag.

Det skriver it-firmaet i en pressemeddelelse.

- Siden juni 2015 har Atea haft et omfattende samarbejde med SØIK (også kendt som Bagmandspolitiet red.), også om de forhold som dagens sigtelser omfatter, skrives der i pressemeddelelsen.

I alt 27 anholdte personer er tirsdag blevet anholdt og sigtet for at have modtaget bestikkelse i form af gaver som mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr.

Personerne, der typisk er ansat i offentlige it-afdelinger, er under mistanke for at have fået udstyret af en it-virksomhed i strid med reglerne for gaver til offentligt ansatte.

Atea skriver ikke i deres pressemeddelelse, om det er ansatte eller tidligere ansatte i deres it-selskab, der har været indblandet i at give gaver til de 27 anholdte.

Flere tidligere ansatte i Atea er dog tidligere blevet sigtet i en anden bestikkelsessag, der startede i sommeren 2015.

Sagen startede, da politiet fattede mistanke om, at tidligere ansatte i Atea, der senere blev ansat hos firmaet 3A-it, havde bestukket ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen.

De tidligere Atea-ansatte skulle ifølge politiets sigtelse havde givet en million kroner til de offentligt ansatte fra 2007-2015.

Blandt andet skulle de ansatte i Region Sjællands it-afdeling angiveligt have brugt pengene på dyre udenlandsrejser til Dubai og USA og hotelophold som betaling for at have givet ordrer til Atea.

I alt er 13 personer blevet sigtet i Atea-sagen, og seks har været varetægtsfængslet. To er ansat i Rigspolitiet og Region Sjælland, og fire var medarbejdere i Atea og 3A-it.

Sagen er endt med at koste flere i Region Sjælland jobbet, herunder en tidligere direktør.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.