Skar pengeautomat med 1,5 millioner kroner op på autoværksted

Ren Olsen-banden: De anholdte var sorte af støv, da politiet stormede værkstedet

En kontantautomat, der brutalt blev flået ud af facaden på Danske Bank på Algade 21 i Nykøbing Sjælland med en stjålet frontlæsser, blev kørt til et autoværksted i Egå nord for Aarhus, hvor pengeboksen skulle brydes op.

Der var et udbytte på 1,5 millioner kroner i pengeboksen, men forsøget på at bryde den op blev forpurret af politiet, der anholdt blandt andre to mænd, 56 og 53 år, på autoværkstedet.

Retten i Holbæk har nu idømt den 56-årige to år og tre måneders fængsel, mens den 53-årige fik to år og 10 måneders fængsel. Han modtog dommen, mens den 56-årige tog betænkningstid med hensyn til anke af straffen.

Frækt: Trak bankboks ud med gummiged

De tilstod og blev dømt for groft hæleri af pengeautomaten med det kontante indhold og besiddelse af en skarpladt Zastava pistol på autoværkstedet.

Den 53-årige blev også dømt for at have stjålet frontlæsseren, en Kubota, fra EUC i Holbæk dagen før rambuk-tyveriet, der skete cirka 03.20 natten til den 30. juni.

Anholdte var sorte af støv
Tre andre formodede gerningsmænd til selve rambuk-tyveriet sidder varetægtsfængslet bag lukkede døre og nægter sig skyldige. De stilles for retten i december, hvor de to nu dømte hælere kan vidne imod de tiltalte, en 46-årig kvinde og to mænd på 22 og 27, hvoraf den ene er hendes søn.

artiklen fortsætter under billedet

Den stjålne frontlæsser blev efterladt ved banken, hvor tyvene satte ild til den. Brandvæsenet fik hurtigt slukket ilden. Foto: Kenneth Meyer
Den stjålne frontlæsser blev efterladt ved banken, hvor tyvene satte ild til den. Brandvæsenet fik hurtigt slukket ilden. Foto: Kenneth Meyer
 

Kontantautomaten blev flået ud af facaden, så der skete store skader på banken. Den blev læsset på en rød ladvogn med hvide bogstaver på siden. Beboere blev vækket af braget og fik et glimt af ladvognen. Frontlæsseren blev forsøgt brændt af. da rambuktyvene flygtede.

Politiets efterforskning viser, at kontantautomaten først blev kørt til et autoværksted i Vig, og herfra blev den transporteret til værkstedet i Egå, hvor opbrydningen skulle ske.

Da politiet slog til en uge efter tyveriet, var opbrydningen i fuld gang og mændene var sorte af støv fra automaten, der indeholder et pulver. Tre blev anholdt på autoværkstedet, og de to andre blev anholdt senere efter at de i første omgang slap væk.