Skarp bevogtning i retten: 33-årig sigtet for at snitte mand i halsen

Anklager frygtede uro: Retssalen på Frederiksberg bevogtet af fem betjente.

Skarp bevogtning i retten: 33-årig sigtet for at snitte mand i halsen

Se optagelser fra location her. Video: Localeyes

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Fem betjente med skudsikre veste bevogtede retssalen, to uden for retssalen i Retten på Frederiksberg, hvor grundlovsforhøret blev afholdt,  og tre inde i selve retssalen, da en 33-årig mand fra København blev fremstillet og sigtet for at have stukket en mand i halsen med en kniv på Nørrebrogade ud for café Louise 6. februar i år.

Det er først nu, at manden, der ifølge politiet er banderelateret, er blevet anholdt.

Dommeren fandt dog ikke, at der var tilstrækkelig med beviser til at varetægtsfængsle den sigtede for forsøg på manddrab, men derimod begrundet mistanke for, at han har gjort sig skyldig i legemsangreb af særlig rå og farlig karakter.  Han blev varetægtsfængslet i 26 dage frem til den 17. marts.

Se mere video hos Localeyes.dk

Offeret fik ifølge sigtelsen en flænge på 14 centimeter, der var halvanden centimeter dyb. Den sigtede nægter sig skyldig, kom det frem, inden dommeren på begæring af anklager Erik Hjelm valgte at lukke dørene for offentligheden af hensyn til efterforskningen.

Mand anholdt: Mistænkt for at snitte mand i halsen

Gerningsmanden stak af, da en 40-årig mand blev stukket i halsen på det berømte og berygtede morgenværtshus Cafe Louise på Nørrebro i København den 6. februar i år.

Men klokken 00.58 i nat klappede fælden, og den 33-årige banderelaterede mand, som politiet mener er gerningsmand til overfaldet, blev anholdt og sigtet for forsøg på manddrab i forbindelse med knivstikkeriet.

Manden blev spottet af betjente, der var ude i miljøet ved et-tiden natten til lørdag.

- Vi har haft nogle udfordringer ved at få ham indkredset, fortalte Gunnar Nørager, den centrale efterforskningsleder i Københavns Politi til Ritzau tidligere på dagen.

Se mere video hos Localeyes.dk

Ved knivstikkeriet, der fandt sted 6. februar klokken 06.11 på Nørrebrogade udfor cafe Louise blev en 40-årig mand stukket med en kniv, formentlig en hobbykniv i halsen. Han var dog udenfor livsfare, da han blev bragt på hospitalet.

– Der ligger dog næppe noget dybere i det. Vi tror, at det er er et værtshusskænderi, der er endt med det her, forklarede Gunnar Nørager dengang.

Den formodede gerningsmand blev i nat anholdt under nogen tumult. Formentlig er han ikke tilfreds med, at han kommer til at fejre sin 34 års fødselsdag i næste uge bag lås og slå.

Politiet jagter knivstikker: Mand stukket i halsen på café

Café Louise har gennem årtier været berømt og berygtet i det københavnske natteliv. Værtshuset har åbent om natten, efter at de øvrige beværtninger i området har lukket, og i weekenden er der åbent til ud på formiddagen. 

I 2012 blev familiefaren William Qurshie stukket en gang i hjertet ved cafeen, mens han havde en øl i den ene hånd og sin cykel i den anden. Det kostede ham livet.

I november 2006 blev 27-årige Mohamed Lafi al-Hamed et tilfældigt offer, da en pistolmand affyrede adskillige skud på værtshuset. Flere tilstedeværende blev ramt og såret, og al-Hamed mistede livet efter at være blevet ramt af skud i hovedet.  Under retssagen mod drabsmanden kom det frem, at det var en konflikt om en spillemaskine ugen før, der havde fået drabsmanden til at affyre fire skud ind i menneskemængden på caféen